Hirdetés
Archivum

Szép gyõri siker a Saarlouis Royals ellen:

:

Hirdetés

A Gyõr még azt is elbírta a Saarlouis Royals ellen, hogy a harmadik negyedben csak 8 pontot sikerült összehozni. A legutóbbi évadban az elõdöntõig menetelõ német gárda nem fejtett ki nagy ellenállást Tapodi Péter együttese ellen. A magyar csapat négybõl három negyedet magabiztosan nyert, így a vége 69-51 lett.

Ahhoz, hogy a nõi kosárlabda Európa Kupában a Gyõr kedvezõ helyrõl várja a rájátszást, nyerni kellett a német bajnok Saarlouis Royals ellen. Az elmúlt szezonban az elõdöntõig menetelõ német együttes idén nem képvisel leküzdhetetlen akadályt, de kellemetlen játékstílusukkal egy-egy mérkõzés erejéig bármelyik riválisuk életét meg tudják nehezíteni.
 

Jól kezdett a Gyõr, elõbb Carson, majd Kublina, Olajuwon és Semsei szép pontjai után 6 perc játékot követõen 16-9 állt az eredményjelzõn. Az elsõ negyed második fele ugyan a németeké volt, de a 20-25-ös kezdés mindenképpen biztatónak számított. A folytatás is jól alakult. Négy perc telt el a második szakaszból, amikor 31-17 állt az eredményjelzõn. Ekkor az aggodalomra csak a két együttes legutóbbi találkozása adott okot, november elején Németországban a második negyedben 21 ponttal is vezetett a Gyõr, aztán a negyedik szakasz egy rövid periódusában már a hazaiaknál volt az elõny. Szerencsére a 36-25-ös félidei eredmény és elsõsorban a mutatott játék nem ígért német feltámadást.

A harmadik negyedben mégis izgulnunk kellett. Beragadt a Gyõr, támadásban semmi sem sikerült, így a Saarlouis Royals megkezdte a felzárkózást. Müller pontjai után 39-33-nál már-már az is benne volt a levegõben, hogy a magyar együttes kiengedi a kezébõl a találkozót. A 44-35-rõl induló negyedik játékrészben azonban már nem volt kérdés, hogy melyik együttes ünnepelhet a lefújás pillanatában, egy 15-6-os futással behúzta a mérkõzést a hazai gárda. A vége 69-51 lett.
 

Tapodi Péter alakulatából a 15 pontos Kublina, és 14 pontig, illetve 15 lepattanóig jutó Olajuwon emelkedett ki.
 

Eredmény
Seat-Lami-Véd Gyõr–Saarlouis Royals 69–51 (20–15, 16–10, 8–10, 25–16)

Hirdetés