Hirdetés
Archivum

Szép gyõzelmek és második hely Debrecenbõl:

:

Hirdetés

Lezárult Debrecenben a 3×3-as nemzetközi torna, melyen a bukaresti Európa-bajnokságra készülõ magyar válogatottnak szurkolhattunk. Az elsõ két meccsrõl már beszámoltunk, ezt követõen még két gyõzelmet és egy vereséget jegyezve második helyezett lett válogatottunk.

A harmadik rivális Románia volt, akiket végül 22-9-re gyõzött le válogatottunk. A találkozó elején 2-1-re még ellenfelünk vezetett, ezt követõen azonban az elsõ játékmegszakításig 6-3-ra fordított a magyar csapat. A döntést a középsõ szakasz hozta, amikor a második játékmegszakításig 12-4-re léptünk el. Innentõl kezdve a gyõztes kiléte nem volt kérdés. Végül az utolsó másodpercben egy duplával Medgyessy Dóra alakította ki a végeredményt.

Oroszország ellen az volt a tét, hogy a veretlenül menetelõ francia válogatottal ki vívhatja a finálét. Végül a magyar csapat 17-12-es gyõzelmet aratott. A találkozó elején 3-3-ig haladt fej-fej mellett a két gárda, majd az elsõ játékmegszakításig 6-3-as elõnyre tettünk szert. Kifejezetten küzdelmes meccset láthattunk, ahol 6-6-nál egyenlítettek az oroszok. Ezt követõen azonban 10-6-ra ismét sikerült elszakadni. Riválisunk azonban az utolsó két percbe érkezve 11-10-nél újra nyílttá tette a meccset. A végjátékban viszont a mieink bizonyultak pontosabbnak és értékes gyõzelmet arattak.

A döntõben Franciaországgal mérkõztünk, akikkel szemben 19-12-re maradt alul válogatottunk. A két csapat a délutáni órákban is találkozott, akkor 20-16-os francia siker született. Ezúttal is jó ritmusú, éles összecsapás kerekedett. Öt perc játék után 8-8 állt az eredményjelzõn. Innen azonban két duplával a franciák kerültek lépéselõnybe. Minden megtett a magyar csapat a felzárkózás érdekében, de az utolsó percekben már kézben tartotta az irányítást a bombaerõs francia válogatott.

A magyar csapat legközelebb a szeptember 14. és 16. között a Bukarestben megrendezésre kerülõ kontinenstornán lép pályára. 

Hirdetés