Hirdetés
USA

Szép győzelmi sorozattal zárták a Big East alapszakaszát Juhász Dorkáék:

:

Fotó: UConn WBB – uconnhuskies.com

Hirdetés

A hétvégén lezárult a Big East Konferencia alapszakasza. Szombaton már a konferencia rájátszásában szurkolhatunk a UConn gárdájának és Juhász Dorkának.

A UConn számtalan kihívással küzdött ebben a szezonban, a Covid-helyzet érzékenyen érintette a csapatot, miközben egy komoly sérüléshullám is hátráltatta a munkát. Különösen Paige Bueckers kiválása írta felül a terveket. Összességében viszont a konferencián belül jól átvészelte a nehéz időszakot a UConn, 16 győzelemmel és 1 vereséggel megnyerték az alapszakaszt. Az egyetlen vereségüket február 9-én a Villanovától szenvedték el. Azt követően viszont sorozatban hét meccset nyertek, átlagban 39 pont különbséggel. Az alapszakasz utolsó találkozóira pedig Paige Bueckers is visszatért és vasárnap teljes kerettel állhattak fel.

Juhász Dorka eddig 25 mérkőzésen lépett pályára idén, ezeken 21.6 perc alatt 7.8 pontot (48.1%-os mezőnymutatóval) és 6.0 lepattanót átlagolt. Ha csak a konferencia meccseket nézzük, akkor a 15 találkozón 22.0 perc alatt 9.5 pontot és 6.4 lepattanót átlagolt Juhász Dorka. Ezeken az összecsapásokon a mezőnymutatójának az átlaga 51.9% lett.

Fotó: UConn WBB – uconnhuskies.com

A legeredményesebb mérkőzéseit február 11-én és 13-án a DePaul, illetve a Marquette ellen játszotta Juhász Dorka. Ekkor 22, illetve 21 pontot ért el. Az alapszakasz vasárnapi zárásakor a Providence ellen a UConn színeiben elérte első dupla-dupláját, 14 pont és 10 lepattanó került a statisztikai lapjára.

A Big East Konferencia 10 csapatos rájátszásának a uncasville-i Mohegan Sun Aréna ad otthont a hétvégén. A UConn első helyen kiemelt, így a szombati negyeddöntőben csatlakozik be. A Providence – Georgetown párharc győztesével találkoznak.

A végzős játékosokat, köztük Juhász Dorkát vasárnap a Providence elleni összecsapáson köszöntötték.

Fotó: UConn WBB – uconnhuskies.com

Hirdetés