Hirdetés
Archivum

Szép pécsi gyõzelem Isztambulban:

:

Hirdetés

Fölényes pécsi gyõzelemmel kezdõdött a 7. Nemzetközi Fenerium Nõi Kosárlabda Torna. Isztambulban Zseljko Djokics csapata 18 ponttal ütötte ki az EuroLiga csoportellenfelét, a Kassát. A nap másik mérkõzésén a hiányos összeállítású Fenerbahce 22 ponttal verte bolgár ellenfelét.

A Pécs 2010 együttese végig kézben tartotta a mérkõzést. A klub honlapjának beszámolója szerint a baranyaiak nagy iramot diktáltak, pontosan céloztak és uralták a palánk alatti területet. A negyeik negyedre a kassaiak elfáradtak és ezt a szakaszt 8-24-re megnyerve végül 65-83 arányú gyõzelmet arattak Iványiék. A pécsiektõl Griffin és Vidacsics bizonyult a legeredményesebbnek 14-14 ponttal, de a statisztikát figyelve kiemelendõ a 13 egységig jutó Quigley és Sara Krnjics is. A szerb center kiválóan gazdálkodott a pályán töltött idejével, 15 perc alatt 12 pont és 5 lepattanó került a neve mellé.

A másik oldalon a kassaiak Candice Dupree-t leszámítva teljes keretükkel léptek pályára. A szlovák bajnoknál a nyári sérülésébõl felépülõ Zirková bizonyult a legeredményesebbnek 16 pontjával. A mérkõzés pikantériáját az adta, hogy nem egészen másfél hónap múlva, november 17-én a Pécs Kassára látogat az EuroLigában. Bár akkor már az amerikai válogatottal világbajnoki címet szerzõ Dupree-vel egy egészen más mérkõzést láthatunk, önbizalom növelõnek kiváló ez a siker.

A nap másik mérkõzésén a hazai Fenerbahce az Európa Kupában merész terveket szövögetõ bolgár Lukoil Neftochimik Burgas gárdájával mérte össze erejét. A hazaiak az elsõ félidõben Ivana Matovics és Nevriye Yılmaz vezetésével 9 pontos elõnyre tettek szert, majd a harmadik negyedben fokozatosan elhúztak riválisuktól és végül 78-56-os sikert arattak.

A Fenerbahce kispadján Rátgéber Lászlónak nem volt könnyû dolga mivel a világbajnokság után még három alapemberét, Horakovát, Taurasit és Penny Taylort nélkülöznie kellett. Az ilyen felállásban is bombaerõs törököknél a 14 pontos Matovics és a 13 egységig jutó Nevlin emelkedett ki. Vajda Anna 9 ponttal vette ki a részét a sikerbõl.

Eredmények

Good Angels Kosice–Pécs 2010 65-83
Fenerbahçe–Lukoil Neftochimik Burgas 78-56

Hirdetés