Hirdetés
Archivum

Szép salamancai este, vereséggel:

:

Hirdetés

A szezonbeli legjobb idegenbeli játékával egy éles meccset a játszott a Pécs a jobb erõkbõl álló Halcon Avenida otthonában. A spanyolok remek elsõ negyedüknek és összességében magabiztosabb helyzetkihasználásuknak köszönhetõen szerezték meg a gyõzelmet, de a Pécsnek semmi oka sincs a szégyenkezésre, egy európai élcsapatot szorongattak meg Iványiék.

A frászt hozták szurkolóikra a MiZo Pécs 2010 játékosai a Halcon Avenida elleni EuroLiga csoportmérkõzés elsõ negyedében. A jó kezdés után, 4 perc játék után 8 – 7 állt az eredményjelzõn, teljesen szétesett a baranyaiak játéka. Ennek eredménye 10 perc alatt 26 kapott és 18 dobott pont. Pedig a spanyolok semmi mást nem csináltak, csak azt amit szoktak, védekezésben zónáztak, támadásban pedig erõltették a külsõ dobásokat, amik szépen be is hullottak.  Sajnos a találkozó ezen szakaszában a csúfos MiZo vereség is benne volt a pakliban,

A második negyedben nagyot fordult a világ, a kisszünetben, úgy tûnt, a pécsi szakmai stáb lépett a spanyolok játékára. Mutatósabbnál mutatósabb támadásokat vezettek Iványiék, így a biztató jeleket mutató Quigley pontjai és meglepõen aktív Krnjic két büntetõje után már 30-29-re is sikerült felzárkózni. Sajnos el kell ismerni, ez a feltámadás elsõsorban fizikálisan sokat kivett pécsiekbõl, így utolsó 5 percben újra a spanyolok akarata érvényesült a pályán, a különbség pedig megint nõtt. 44-33-nál ért véget a félidõ.

Megérdemelt volt a hazai vezetés, sokkal egyenletesebb játszottak a Halcon játékosai. A pécsiek immár nem elõször mondhatták el, hogy nem érnek semmit azzal ha a csapat 5 percen át klasszis teljesítményt nyújt, majd a következõ öt percben betlizik.

A harmadik negyed szépen másolta a második 10 percet. Ohlde, Vajda és Mazzante pontjaival 4 perc alatt 3 pontra zárkózott fel a Pécs. Sajnos ekkor megint megrázta magát Willingham és Lyttle, így mire észbe kaptunk megint 12 pontos különbség, 55 – 43, állt az eredményjelzõn. A negyed vége még 4 spanyol pontot hozott, 59 – 45-tel várták a negyedik negyedet a hölgyek.

A negyedik 10 percre egy megnyugodott Salamanca szaladt ki a pályára, ezt jól mutatja hihetetlen dekoncentráltságuk. Eladott labdák és váratlan technikai hibák mutatták, Jordi Fernández együttese bealudt a találkozóba. Ekkor már csak ezért kellett szurkolnunk, hogy a Pécsben tudatosuljon: van keresnivalója a tavalyi döntõs otthonában. Sajnos ez késõn történt, bár így is mindent megtettek a vendégek, hogy kihasználják ellenfelük hibáit, csak egy 5 pontos felzárkózásra volt ez elég. 66-61-nél még megcsillant a remény, de hazaiak a végén ismét odatették magukat, így a papírformának legyõzték az idei szezon legjobb idegenbeli produkcióját nyújtó Pécsieket.

Halcon Avenida Salamanca– MiZo Pécs 2010  70–63 (26–18, 18–15, 15–12, 11–18)

Hirdetés