Hirdetés
Archivum

Szépen búcsúzott az Európa Kupától a DVTK:

:

Hirdetés

A DVTK 82-76-ra kikapott az Istanbul Universitesi otthonában és ezzel 169-131-es összesítéssel búcsúzott az Európa Kupától. A törökök a második negyedben 23 ponttal is vezettek. A DVTK nagy hajrával a negyedik szakaszban 65-65-nél egyenlített, de a végjátékból végül a hazaiak jöttek ki gyõztesen.

A törökök 87-55-ös miskolci sikere után a visszavágón elsõsorban az lehetett a cél a DVTK számára, hogy szépen búcsúzzon a sorozattal. A mérkõzés elején úgy nézett ki, hogy az isztambuliak ezúttal is könnyen érvényesítik a papírformát. Shenise Johnson triplájával indult a találkozó és 3 perc után már 12-2 állt az eredményjelzõn. Maikel Lopez 16-2-nél kért idõt, de 25-5-nél már így is elérte a 20 egységet a differencia. Az elsõ szakasz végén 30-11-re vezettek a törökök, akiknél Langhorne már egymaga 10 egységnél járt ekkor.

A második negyedben beállni látszott a 20 pontos különbség a felek között. A félidõ utolsó 3 és fél percébe 43-19-es török elõnyrõl fordultunk. Ezt követõen azonban a szünetig a hazaiak mindössze egy duplát szereztek, míg miskolci oldalon Sverrisdóttir két triplája is utat talált a gyûrûbe. Megvillant Raven is és így 45-32-re felzárkózott a magyar csapat. A félidei statisztikát szemlélve azt láthattuk, hogy a jó széria ellenére 32%-al célzott a DVTK. Emellett 22-17-re alulmaradt a lepattanókért folytatott csatában.

A harmadik negyed Shenise Johnson találatával indult, de Sverrisdóttir újabb két triplája és büntetõi után 10 egység alá jött a DVTK. Minden dicséretet megérdemel a miskolci csapat, hiszen nem engedte úgy kicsúszni a kezébõl az összecsapást, mint múlt héten hazai pályán. A török szakvezetõ a harmadik negyedben sokáig pihentetett Langhorne-t is visszaküldte a pályára, aki rögtön egy 2+1-es megoldással köszönt be. 58-46 után Dubei triplájával egy újabb nagy DVTK sorozat kezdõdött, a 14-4-es széria végén 62-60-ra sikerült felzárkózni. A harmadik szakasz Raven duplájával zárult.

A 65-63-as török elõnyrõl induló negyedik negyed elején három percig nem találtak be a hazaiak és ez idõ alatt Dubei kiegyenlített. Jansone triplája pedig 68-67-nél már magyar vezetést jelentett. Shenise Johnson egy sikeres távoli dobással azonnal válaszolt. Egy újabb török tripla után 73-68-nál pedig már idõt kellett kérnie a DVTK-nak. A törökök nem akarták kiengedni a kezükbõl a gyõzelmet. Sverrisdóttir a 31. pontját szerezve még 2 pontra visszahozta a meccset, de fordítani nem sikerült. A büntetõknél az utolsó másfél percben nem remegtek meg a hazai kezek.

A rosszul sikerült elsõ mérkõzés után egy jóval szorosabb csatával búcsúzott a DVTK az Európa Kupától.

Eredmények

Istanbul Universitesi – Aluinvent DVTK-Miskolc 82-76 (30-11, 15-21, 20-31, 17-13)

Hirdetés