Hirdetés
Archivum

Szépített a Lattes Montpellier a francia döntõben:

:

Hirdetés

A Lattes Montpellier 72-61-re legyõzte a Lyon-t a francia bajnoki döntõ harmadik meccsén. Ezzel 2-1-re módosította az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állását. Folytatás csütörtökön ismét a Lattes Montpellier otthonában.

Fotó: rmcsport.bfmtv.com/basket/

Fotó: rmcsport.bfmtv.com/basket/

Teljesen telt ház elõtt léptek pályára a csapatok a Lattes Montpellier kicsi csarnokában. A Lyon az elsõ két találkozót megnyerte, így 2-0-ra vezetett. A hazaiak tehát gyõzelmi kényszerben voltak és ennek megfelelõen kezdtek. Hét és fél perc alatt 19-2-re léptek el. A folytatásban ugyan rendezte sorait a Lyon, de így is 22-11-re ment a Lattes Montpellier az elsõ negyed végén. A második szakaszban még 27-19-re visszajött a Lyon. Innen viszont a Lattes Montpellier egy újabb nagy futással végleg állva hagyta ellenfelét. Az extázisban játszó hazaiak 16-3-as szériát mutattak be. A félidõben pedig már 47-27-re mentek.

A Lattes Montpellier az elsõ 20 percben 55%-al dobott mezõnybõl, a 29 kísérletükbõl 16 sikeresnek bizonyult. A lepattanócsatában 20-15-re vezettek, miközben a Lyon-nak már 8 eladott labdája volt. Az elsõ két meccsen keveset mutató sztárok remekeltek a hazaiaknál, Sami Whitcomb 17, Taylor Wurtz 14 pontnál járt. A harmadik negyedben 20 egység környékén állandósult a differencia. A Lyon becsülettel küzdött, de idegesen játszott és sokat hibázott. Elmaradtak a kiemelkedõ egyéni produkciók is. Az utolsó 10 percnek 60-39-rõl futottak neki a felek.

A Lyon minden elismerést megérdemel, hiszen négy és fél perc alatt egy 15-0-s futással 60-54-ig felkapaszkodtak. A hazai kosárcsendet Bankole törte meg triplával, majd Wurtz is betalált távolról. Visszaállt a különbség és nem volt kérdés a gyõztes kiléte, de igencsak felpaprikázódott a hangulat ezen nagy futás alkalmával. A Lattes Montpellier 72-61-es sikere alkalmával a 19 pontos Sami Whitcomb lett a legeredményesebb. A Lyon-nál a 18 egységig jutó Michelle Plouffe emelkedett ki. Folytatás csütörtökön este szintén a Lattes Montpellier otthonában.

Eredmény

Lattes Montpellier – Lyon 72-61 (22-11, 25-16, 13-12, 12-22)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-1 a Lyon javára.

Statisztika

Hirdetés