Hirdetés
Archivum

Szépített a Ragusa az olasz döntõben:

:

Hirdetés

Kedden este folytatódott az olasz bajnoki döntõ. A Ragusa a Schio otthonában elszenvedett két veresége után az elsõ hazai meccsén 67-62-es gyõzelmet aratott és 2-1-re szépített. Folytatás csütörtökön szintén Ragusában.

A várakozásoknak megfelelõ felfokozott hangulat fogadta a csapatokat. A Ragusa a rettenetesen sikerült második meccs után, amikor csúnyán beragadtak a rajtnál, most igyekezett az elsõ negyedben magához ragadni az irányítást. Többször is elléptek 5 ponttal, de a Schio mindig visszajött. 10 perc után 23-20-as hazai elõnyt regisztrálhattunk.

A második negyedben a Schio kapott el egy jobb sorozatot és 26-25-re fordítottak. Innen azonban ismét a Ragusa akarata érvényesült. A legnagyobb hazai elõny 6 pont volt, ami a félidei állásban is megmutatkozott. Ekkor 40-34-es eredményt jegyezhettünk fel. Dearica Hamby-t kell kiemelni a Ragusából, aki egymaga 15 pontot ért el.

A harmadik negyedben jellemzõen 4-6 egység között mozgott a hazai elõny. Játékban sem változott érdemben a játék képe, bár inkább a Schio diktálta a ritmust. Ennek az lett az eredménye, hogy 49-47-nél és 51-49-nél is támadtak az egyenlítésért vagy a vezetésért. Ezzel azonban ekkor még nem tudtak élni. A záró szakaszban viszont már sikerült a címvédõnek magához ragadni a kezdeményezést 53-51-nél. Innentõl pedig a közvetlen végjátékig váltott vezetéssel haladtak a felek.

Tették ezt a csapatok a Schio 62-61-es elõnyéig. Ekkor Nicole Romeo triplájával került elõnybe a Ragusa. Még másfél perc volt hátra, de innen már nem engedték ki a kezükbõl a sikert. Az utolsó percben ráadásul kisebb taktikai bakit elkövetve az addig 17 pontig jutó Allie Quigley ütött be az órát lassító faultokat. Ezek jókor jöttek, de eközben kipontozódott. Nem volt, aki az utolsó támadásoknál magára vállalja a döntõ dobásokat. A Ragusánál a második félidõben Hamby mellé Kuster (14 pont) és Harmon (12 pont) is felnõtt támadásban, így megérdemelt 67-62-es sikert arattak. Ezek után a csütörtök megjósolhatatlan.

Eredmény

Passalacqua Ragusa – Famila Wuber Schio 67-62 (23-20, 17-14, 11-15, 16-13)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-1 a Schio javára.

Statisztika

Hirdetés