Hirdetés
Európa

Szeptember 26-án kezdenék a francia bajnokságot:

:

Hirdetés

Egy héttel a szeptember 18-ra kiírt párizsi kupadöntő után indulna a francia bajnokság. A liga sajtóközleménye szerint szeptember 26-án kezdődne az első forduló és legkésőbb 2021. május 15-én zárulna a 2020/2021-es évad.

A francia női kosárlabda élet Párizsban a Bourges és a Lyon mérkőzésével indul újra. Ez hivatalosan a Francia Kupa 2019/2020-as kiírásának fináléja lesz, amit azonban szeptember 18-án már az új évadra hangolódva vívnak meg a fővárosban.

Az első bajnoki fordulót szeptember 26-án és 27-én rendezik. A 22 fordulóból álló alapszakasz március 21-én zárul. A tabella első nyolc helyezettje jut a rájátszásba. A tervek szerint a negyeddöntők március 27-én, az elődöntők április 21-én rajtolnak. Ezek a párharcok az egyik fél második sikeréig tartanak.

A  döntő, mely az egyik fél harmadik sikeréig tart, május 4-én indulna és az utolsó lehetséges játéknap május 15.

A 2020/2021-es szezonban a francia élvonal mezőnyét az alábbi gárdák alkotják:

Roche Vendée BC, Nantes Rezé Basket, ESB Villeneuve d’Ascq LM, Flammes Carolo Basket AA, Lyon ASVEL Féminin, St Amand Hainaut Basket, SASP Basket Landes, Tarbes Gespe Bigorre, BL Montpellier MMA, SASP Bourges Basket, Landerneau Bretagne Basket, Charnay Basket Bourgogne Sud

Hirdetés