Hirdetés
Archivum

Szeptember 5-én értekezik a FIBA Europe a pótselejtezõkrõl:

:

Hirdetés

Ahogy arról a honlapunkon elsõ között beszámoltunk, az eredmények szerencsés alakulása miatt a magyar nõi kosárlabda válogatott kivívta a 2011-es lengyelországi Eb pótselejtezõjén való részvétel jogát. A vasárnapi játéknap után az Európai Szövetség a tíz EB döntõben nem jutó országot arról értesítette, hogy utólag megváltoztatja a lebonyolítási rendet és mindegyik együttes részt vehet a pótselejtezõkön.
 

Izgalmasan alakult a vasárnap este, nagy számolgatás után kiderült, hogy válogatottunk mérsékelt szereplése ellenére megõrizte esélyét az Eb részvételre. Ezt követõen sokáig vártunk a Fiba Europe mindig színvonalas sajtóanyagára a pótselejtezõkrõl, amely végül nem érkezett meg. Késõbb kiderült, még egy hetet biztosan várhattunk volna a hivatalos értesítésre…
 

Az Európai Szövetség ugyanis rövid üzenetben arról tájékoztatta a 10 egyenes ágon nem kvalifikáló ország szakági szövetségét, hogy mindegyik nemzeti csapat részt vehet a pótselejtezõkön. A Fiba Europe Végrehajtó Bizottsága szeptember 5-én üléseik a férfi világbajnokság helyszínén Törökországban és ekkor a várakozások szerint a férfiakhoz hasonlóan a hölgyeknél is eltörlik az A és a B divíziót és akár az EB mezõnyét is 24 csapatosra növelhetik.
 

A pótselejtezõk lebonyolításáról is csak a vasárnapi ülés után lesznek részletes információk, de azt már lehet tudni, hogy a 10 együttest két csoportba sorsolják és 2011 májusában egy többnapos torna keretében dõl az egyetlen fennmaradt hely sorsa. Az EB részvételért a két csoport gyõztese játszik egy „kisdöntõt”. A pótselejtezõ torna helyszínét a beérkezõ jelentkezések alapján választják ki.

Hirdetés