Hirdetés
Európa

Szeptember elsején lehet döntés a nemzetközi kupákról

Hirdetés

Miután hétfőn a FIBA véglegesítette a női kosárlabda Euroliga, illetve Európa Kupa mezőnyét, a szervezet azt is bejelentette, hogy mikor várható döntés a nemzetközi kupák rajtjáról.

A hétfői tájékoztató a női szériákról még időpontok nélkül érkezett meg. A FIBA Europe Board majd szeptember 1-jén ülésezik. Akkor vitatják meg a különböző forgatókönyveket a sorozatok lebonyolítására vonatkozóan és döntés is születik a női, illetve a férfi európai klubtornák rajtjáról.

Három forgatókönyv lehetséges

A FIBA már korábbi kommunikálta, hogy több forgatókönyv lehetséges. Az elsődleges tervek szerint a szezon a szokott menetrendnek megfelelően elkezdődne szeptember végén a selejtezőkkel és októberben a főtáblás küzdelmekkel. Hogy nézőkkel vagy zárt kapuk mögött, az minden országban a nemzeti hatóságok előírásainak megfelelően alakul majd.

Amennyiben a járvány esetleges második hulláma miatt ősszel nem indulhat el a szezon, januártól rövidített formában rendeznék meg a sorozatokat. Arról is határoztak a júniusi tanácskozásokon, ha ősszel el tudják kezdeni az évadot, de közben beüt a járvány második hulláma és meg kell szakítani a küzdelmeket, akkor az addig elért eredmények figyelembe vételével januártól rövidített formában megy tovább a szezon.