Hirdetés
Nagyvilág

Szeptember végén kezdenének Kínában:

:

Hirdetés

Szeptember végén indulhat újra a női kosárlabda élet Kínában.

A kínai profi liga (WCBA) volt az első olyan női kosárlabda versenysorozat, amelyet a járvány miatt leállítottak. A kínai szövetség a szezon lezárásáról nagyon sokáig halogatta a döntést. Végül június 18-án jelentették be, hogy az utolsó játéknapon érvényes tabella alapján lezárják a küzdelmeket.

Bár Kínában finoman szólva nehezen találnak teret a nyilvánosságban a kritikák, de a bajnokság lezárása miatt Jao Ming-nek, a kínai szövetség elnökének így is magyarázkodnia kellett. A férfi bajnokságot ugyanis folytatták. Ming az állami sportcsatorna egyik műsorában ismerte el, hogy nincsenek meg az erőforrásaik, hogy mindkét bajnokságot befejezzék biztonságos körülmények között. A férfiakra esett a választás, míg a női kosárlabdázók egy alapbért kapnak és Ming a válogatott stábját kérte, hogy használják fel az időt a tokiói olimpiára történő minél alaposabb felkészülésre.

A WCBA új szezonja a tervek szeptember végén rajtolna. Arról egyelőre nem érkezett bejelentés, hogy marad-e a 18 csapatos bajnokság, illetve miként alakulhat a légiósok foglalkoztatása.

Fotó: WCBA

Hirdetés