Hirdetés
Archivum

Szerb-spanyol csúcsrangadó a döntõért:

:

Hirdetés

Szombaton kerül sor a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokság elõdöntõire. Franciaország – Nagy-Britannia és Spanyolország-Szerbia párosítások jönnek.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Elõbb 18 órától mérik össze az erejüket a franciák és a britek. Nagyon érdekes mérkõzésre készülhetünk. Óriási kérdés lesz, hogy az elsõ számú trónkövetelõként számon tartott francia nemzeti csapat tudja-e érvényesíteni a papírformát. A FIBA hivatalos sajtógrafikáján nem véletlen, hogy Sandrine Gruda és Temi Fagbenle szerepel. A britek centere eddig MVP teljesítményt nyújt, de a francia magas játékosok ellen nem lesz könnyû dolga. Még nagyobb szerep hárulhat Samuelson és Leedham kettõsére, illetve azokra, akik mellettük elõ tudnak lépni vezérré. A franciák nagy erõssége, hogy kiválóan megoszlanak a terhek a belsõ posztok és a külsõ sor között. Hartley, Johannes vagy éppen Epoupa ponterõs játéka nélkül nem tartanának itt. Egyértelmûen esélyesek az elõdöntõben.

<!–[hirdetes]–>
 

A másik ágon a legutóbbi két Európa-bajnokság aranyérmese mérkõzik. Már a sorsolási tábla decemberi megjelenése óta erre a meccsre vár a sportág közvéleménye. Tudni lehetett, ha Spanyolország és Szerbia is nyeri csoportját, akkor az elõdöntõben találkoznak. Ez az a párosítás, ahol nem lehet okosnak lenni. Mindkét oldalon olyan magas szintû munka, extra edzõk és meccsnyerõ játékosok egész sora vonul fel, ami megjósolhatatlanná teszi a küzdelmeket. A szerbek nagy ereje abban állt eddig az Eb-n, hogy minden alkalommal más lépettt elõ vezérré, hol Sonja Petrovic, hol Jelena Milovanovic, hol Ana Dabovic. A spanyoloknál pedig az összeszokottság, illetve az Ndour, Xargay, Nicholls trió eredményes játéka tûnik döntõnek. Ha a statisztikákat nézzük, akkor minden fontos mutatóban ez a két csapat az elsõ háromban van. Az is izgalmas lesz, hogy a szerbek tudna-e profitálni a hazai pályából. A spanyolok a nõi mezõnyben az egyik legjobb “idegenbeli csapat”. Nyertek már Eb-t 2013-ban ötezer tomboló francia szurkoló elõtt, illetve verték már a törököket hatezer nézõ füttyszava közepette Isztambulban a 2014-es VB elõdöntõben.

Hirdetés