Hirdetés
Archivum

Szerb – török felkészülési meccsek jönnek:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap felkészülési mérkõzéseket vív az Európa-bajnokság társházigazdája Szerbia és csoportriválisunk Törökország. Nézzük, hogy milyenek a várakozások a hétvége egyik legérdekesebbnek ígérkezõ párosítása elõtt.

Fotó: zurnal.rs

Fotó: zurnal.rs

Szerbia az elmúlt hétvégén Franciaországban szerepelt, ahol a rennes-i torna egy vereséget hozott Oroszországtól és két extra gyõzelmet, a franciák, illetve a törökök ellen. Akkor a török gárdát 80-70-re múlták felül Marina Maljkovic tanítványai. A 15 pontot, 8 lepattanót jegyzõ Aleksandra Crvendakic extra meccse volt az. A szerbek 37-25-re nyerték a lepattanócsatát és összejött 25 gólpasszuk, ami mindig nagy erénynek bizonyult náluk. Mivel ehhez 45%-os mezõnymutató és mindössze 10 eladott labda párosult, így nem meglepetés a siker. Ahogy az sem, hogy szervezett védekezésessel 22 eladott labdába kényszerítették bele a törököket.

“Elégedett vagyok az eddigi munkával.” – fogalmazott a szerb szövetség honlapjának Ana Dabovic. “A legfontosabb, hogy semmi váratlan nem érte a csapatot. Minden játékos egészséges. Keményen dolgozunk és ez a két mérkõzés Törökország ellen meg fogja mutatni, hogy pontosan hol tartunk, a következõ egy hétben még mire kell koncentrálni.” – mondta a szerbek klasszisa, akihez Maja ©koric is csatlakozott.

“Már izgatottan várjuk az Európa-bajnokság kezdetét, ahol számítunk szurkolóinkra is. Franciaországból érkeztünk haza egy tornáról a napokban, ahol három nehéz ellenféllel találkoztunk. Megtapasztaltuk, hogy mi vár ránk az Eb-n. Remélem, hogy a jövõben is minden kedvezõen alakul. Jó formában kezdjük a csoportkört, ami az elsõdleges feladat. Lépésrõl lépésre kell haladnunk.” – összegzett az Aluinvent DVTK légiósa.

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall/

A törökök a rennes-i torna után csütörtökön tartották Isztambulban a médianapjukat és pénteken repültek Szerbiába. Még 15 fõs kerettel dolgoznak. Vélhetõen ezen két meccs után ismerjük meg csoportellenfelünk végleges összeállítását.

“Két felkészülési mérkõzés jön, amivel a felkészülés ezen szakasza le is zárul.” – kezdte nyilatkozatát Ceyhun Yıldızoğlu szövetségi kapitány. “Nehéz ellenfelek vannak a csoportunkban, de kellõen erõsnek érzem magunkat ahhoz, hogy akár mind a hármat legyõzzük. Az egész európai kosárlabdára egy komoly generációváltás jellemzõ ezekben az idõnkben. Nálunk sincs másként. Ez a csapat azonban képes lesz ezt megfelelõen kezelni. Jól dolgoztunk és bízok a játékosaimban. Bár nincs akkora tapasztalatuk, de nagyon tehetségesek. Ha megfelelõen alakul a kémia, sikeresek lehetünk. Olaszország ellen játszuk az elsõ és talán legfontosabb meccset az Eb-n, de minden találkozó nehéz lesz, meccsrõl meccsre szeretnénk haladni.” – összegzett a török szakember.

Isil Alben a török válogatott és a Galatasaray elnyûhetetlen irányítója is csatlakozott szövetségi kapitányához: “Szeretnénk hatékonyan kombinálni a feljövõben lévõ fiatalokat és a rutinosabb játékosokat. Ilyen szempontból már a Világbajnokság is hasznos tapasztalatnak bizonyult. Olaszország, Szlovénia és Magyarország is jól ismert csapatok. A célunk a csoport elsõ helye.”

Fotó: TBF

Fotó: TBF

Hirdetés