Hirdetés
Archivum

Szerb válogatott hátvédet igazolt a PEAC-Pécs:

:

Hirdetés

A 23 éves, 178 cm magas szerb válogatott hátvéd Nevena Jovanovic a PEAC-Pécs csapatában folytatja pályafutását.

Forrás: PEAC-Pécs Sajtóközlemény

Nevena az elõzõ idényben a Partizán Galenika csapatával bajnok és Adria Liga gyõztes lett, és tagja volt a nyári Eb-n negyedik szerb nemzeti csapatnak, melyben meccsenként közel egy félidõt játszott, és 3,8 pontot és 2,4 lepattanót átlagolt.

A kraljevói, 1990-es születésû Nevena Jovanovic a Radivoj Korac-ból igazolt tavaly a Partizanba, melynek hátvédjeként 8,7 pontos és 3,4 lepattanós átlagot ért el az Adria Ligában 22 játékperce során (a triplákat 42%-kal dobta), míg az Európa Kupában 3,8 pont és 1,5 lepattanó került a neve mellé meccsenként.

Az elmúlt idényben kétszer is ellenfélként került szembe a PEAC-PÉCS új szerzeménye a pécsi lányokkal az Adria Liga csoportköre során. Ahogy a délszláv ligában minden mérkõzésen, akkor is gyõztes csapatban szerepelt: a belgrádi 89-53-as sikerük során 13/6, a pécsi 76-64-es meccsen 5/3 pont fûzõdött a kilences mezben pattogtató Jovanovic nevéhez.

Mészáros Zalán: „Jovanovic érkezésével megvan az utolsó, eddig hiányzó láncszem is a PEAC-PÉCS külsõ sorában, a mezõnysorba már nem tervez mást szerzõdtetni együttesünk. Nevena Jovanovic-csal 1+1 éves szerzõdést írtunk alá. Ismerjük õt az Adria Ligából, ahol a Partizanban szerepelt kettes poszton, és láttuk a szerb válogatottban is, amely sikerében neki is része volt, a kispadról jól beszállva. Jovanovic jó védõjátékos, jól dobja a hármasokat, és fiatal kora ellenére is jó csapatember hírében áll, örülök, hogy sikerült Pécsre hozni. Bízom benne, hogy segíteni tudja az együttesünket a komoly kihívásokkal járó szezon során„
 

Hirdetés