Hirdetés
Archivum

Szerb válogatott összetartás magyarországi légiósokkal:

:

Hirdetés

Hétfõtõl a szerb válogatott összetartáson vesz részt Belgrádban. Ezúttal is több olyan játékos kapott behívót, aki hazánkban szerepel.

Fotó: kss.rs

Fotó: kss.rs

Szerbia a 2019-es Európa-bajnokság társházigazdája, így a válogatottjuk alanyi jogon résztvevõje a kontinenstornának. Ennek megfelelõen a jelenlegi zajló selejtezõ-sorozatban a 2015-ös Európa-bajnok nem érintett. Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne szükség közös munkára. Az év elején visszatért egykori sikerkapitány Marina Maljkovic már a szélfoglalójában bejelentette, hogy a februári és a novemberi válogatott szünetben is számít játékosaira. Emellett tervben van a nyárra egy hosszabb kínai túra is.

A februári összetartásra Marina Maljkovic 23 fõs bõ keretet hirdetett. Természetesen nem mindenki tud ezúttal rendelkezésre állni. Van, akit sérülés hátráltat, van, akit klubja nem engedett el az összetartás teljes idõtartamára. Lesz olyan, aki rövid pihenõ után a hét közepén csatlakozik társaihoz. A teljes névsort tekintve elmondható, hogy a meghatározó szerb játékosok többségére számít a szakvezetés. Honosítottként visszatér Danielle Page, illetve ezúttal a Crvena zvezdára építve a hazai bajnokságból is merített Maljkovic.

A szerb válogatott 23 fõs bõ kerete: Jelena Milovanoviæ (Sopron Basket), Tamara Radoèaj (Wisla Krakow), Aleksandra Crvendakiæ (Sopron Basket), Nevena Jovanoviæ (Villeneuve d’Ascq ), Sanja Mandiæ (PEAC-Pécs), Danielle Page (Sopron Basket), Tijana Ajdukoviæ (Sleza Wroclav), Sa¹a Èaðo (Mersin), Aleksandra Stanaæev (Bembibre), Ana Daboviæ (Fenerbahce), Sonja Petroviæ (Dinamo Kurszk), Maja ©koriæ (Basket Landes), Dragana Stankoviæ (Artego Bydgoszcz), Tina Jovanoviæ (Sopron Basket), Aleksandra Raèiæ (TH Wohnbau Angels), Katarina Vuèkoviæ (Basket Mar Gijon), Jovana Popoviæ (VBW CEKK Cegléd), Kristina Topuzoviæ (Buduænost), Mina Ðorðeviæ (Crvena zvezda), Aleksandra Kataniæ (Crvena zvezda), Nevena Naumèev (Crvena zvezda), Teodora Turudiæ (Radivoj Koraæ) és Ivana Brajkoviæ (TK Hannover).

Hirdetés