Hirdetés
Archivum

Szerbia ellen folytatja szereplését az U16-os válogatott Udinében:

:

Hirdetés

A magyar U16-os válogatott pénteken 16 óra 30 perctõl Szerbia ellen folytatja szereplését az udinei A-divíziós Európa-bajnokságon. A 9-16. helyért zajló mérkõzés tétje nagy, hiszen a gyõztes már pénteken biztosítja helyét az A-divízióban és a hétvégén már nem kell számolgatnia. Ismerkedjünk meg aktuális riválisunkkal.

A magyar válogatott szerdán este nagy csatában maradt alul az Európa-bajnokság nyolcaddöntõjében Litvániával szemben. Erõn felüli küzdelemben sikerült megszorongatni egy kifejezetten jó játékerõt képviselõ litván csapatot. A vereség ellenére nem szabad csüggedni, hiszen a szerdai meccsre úgy kell tekinteni, mint egy nagyon értékes tapasztalatra. Pénteken pedig jön egy újabb esély arra, hogy a válogatottunk megõrizze A-divíziós tagságát. Ebben lehet megtalálni a motivációt a folytatáshoz.

A pénteki rivális Szerbiának messze nem ez a legerõsebb generációja az utánpótlás tekintetében. A szövetségük honlapján még a torna elõtt jelent meg egy hosszú összeállítás errõl a csapatukról, amelybõl kiderül, hogy a korosztály három legjobbnak tartott szerb játékosából kettõ sérülés miatt nincs itt Udinében. Közülük egyedül a 205 cm magas Jelena Mitrovic játékára számíthatott a szakmai stáb. Mitrovic igazolta is a hírét, hiszen a három csoportmeccsen 20.7 pontos, 16.3 pontos átlagot ért el. Igaz, szerdán Franciaország ellen nem lépett pályára. Róla azt tartják, ha hasonlóan kitartóan dolgozik, akkor szép karrier állhat elõtte. Mellette azonban kiemelkedõen jó tornát futó játékosa nincs a szerb csapatnak. Nem véletlenül fogalmazott úgy az elõbb már említett összeállításban Milan Dabovic vezetõedzõ, hogy az A-divíziós tagság megõrzése már siker lenne.

A szerb csapat elsõsorban védekezésére próbálna építeni az elõzetes edzõi nyilatkozat szerint, de a szerkezeti hiányosságaikat és egy-egy poszton fizikális lemaradásukat az élmezõnyhöz képest, nehezen tudták ellensúlyozni az eddigi meccseiken. A csoportkörben a fehéroroszok és a csehek is átszaladtak rajtuk, 92 és 78 pontot kaptak tõlük. A franciák ellen pedig szerdán Mitrovic hiányában nem is igazán hittek a sikerben, ott a harmadik negyed közepén elengedték a meccset.

A korosztályos átlagokhoz képest is sok eladott labdával dolgoznak a szerbek, amire lehet építeni. Oda kell figyelni a 171 cm magas Nadezda Nedeljkov-ra, aki ponterõsen játszott az eddigi találkozókon. Amíg a litvánok ellen ki lehetett jelenteni, hogy aktuális riválisunk esélyesebb a gyõzelemre, ezúttal ennyire egyértelmûen nem lehet az erõviszonyokat meghatározni. Az eddigi mérkõzések alapján és válogatottunk jó teljesítményét látva, kínál gyõzelmi esélyeket a pénteki mérkõzés.

Hirdetés