Hirdetés
Archivum

Szerbia ellen kezdi szereplését Spanyolországban az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig a spanyolországi Ferrol városában szerepel négycsapatos tornán a soproni U20-as Európa-bajnokságra készülõ magyar válogatott. Az elsõ ellenfél pénteken 18 órától Szerbia lesz.

A torna felvezetéseként korábban már közöltünk interjút Cziczás László szövetségi kapitánnyal, illetve készítettünk részletes szerkesztõségi beharangozót. Azt érdemes kiemelni ezúttal is, hogy az eddigi hiányzók (Lelik Réka, Pusztai Petra, Juhász Dorka) mellett az érettségizõ Gereben Lívia és Mérész Beatrix sem tarthatott a csapattal Spanyolországba. Ennek megfelelõen 11 fõs kerettel szerepel majd válogatottunk a tornán.

A rangos erõfelmérõn ilyen felállásban azok is kapnak lehetõséget a bizonyításra, akik eddig kevesebbet szerepeltek. Értékes visszajelzéseket hozhat majd a torna a szakmai stáb számára. A magyar csapat csütörtök hajnalban kelt útra székesfehérvári fõhadiszállásáról és 13 órás utazás után érkezett meg Ferrol városába. Itt este 20 óra 30 perctõl várt edzés a csapatra.

Az elsõ ellenfél Szerbia lesz, akiknek a kerete részben a tavalyi soproni U18-as Európa-bajnokságon kisebb meglepetésre ezüstérmes gárdára épül. Egészen pontosan abból a generációból öten léptek az U20-asok közé. Jó alapokkal rendelkezõ, jó mentalitású képzett riválisra készülhetünk. A szerbek a felkészülés korábbi szakaszában Szlovákiát verték kétszer. Ebbõl még messzemenõ következtetést nem vont le a stábjuk. A szövetségük honlapján megjelent beharangozóban kiemelik, hogy ettõl a spanyolországi tornától már egy reálisabb képet várnak.

A Ferrol városában zajló U20-as torna természetesen megkapja a spanyol szövetségtõl a megszokott magas szintû eseménykövetést. A szervezõk tájékoztatása szerint a Magyarország – Szerbia találkozó pénteken 18 órától IDE KATTINTVA élõképes közvetítés formájában követhetõ lesz. A mérkõzés élõ statisztikája pedig IDE KATTINTVA érhetõ el.

Hirdetés