Hirdetés
Európa

Szerbia és Belgium nagy lehetősége:

:

Hirdetés

A 2021-es Európa-bajnokság második elődöntőjében szombaton 21 órától Szerbia és Belgium méri össze az erejét.

Mindkét gárda rendkívüli izgalmakat hozó negyeddöntőt nyert meg. Szerbia hosszabbítást követően Spanyolországot verte, míg Belgium utolsó másodpecekben szerzett duplával Oroszországot. Szerbia 2013 óta negyedik alkalommal vív elődöntőt, míg Belgium a 2017-es bronzérme után szeretne még feljebb lépni.

A szerb csapat kapcsán sokszor kiemeltük, hogy kiemelkedő versenyzői adottságokkal rendelkező, rendkívül egységes gárda. Óriási nemzetközi meccsrutinjuk van. A negyeddöntőben Sonja Vasic zseniálisan játszott a 19 pontjával, 9 lepattanójával és igazi vezérként segítette csapatát. Érkezett váratlan extra Nevena Jovanovic-tól (15 pont, 10 lepattanó) és Yvonne Anderson is szerb válogatottbeli legjobbját hozta. A padról 36 pont jött, ami igazán extra a szerbeknél. Kiválóan védekeztek a spanyolok ellen, 13 szerzett labdájuk volt. A spanyol gárda eladott labdái után 22 pontot értek el.

Belgium kapcsán az egész tornán Emma Meesseman zsenijét méltattuk. Az oroszok ellen 33 pontot ért el (16/25 – 64%), 11 lepattanót jegyzett és 4 gólpasszal segítette társait. A teljesítmény-indexe 40-es lett. Sokszor előkerült, hogy a társai bántóan egyedül hagyták bizonyos esetekben. A szerdai siker során viszont Kim Mestdagh (19 pont) és Kyara Linskens (13 pont) lépett fel vezérré. Mind a ketten 66.7%-os mezőnymutatót szállítottak. Figyelmeztető jel a csapatuknak, hogy amíg a szerbeknél a negyeddöntőben 36 pont jött padról, addig náluk mindössze 5.

A belgák rendelkeznek a szerbek mellett a második legtöbb szerzett labdával és az egész mezőnyben a legkevesebb eladott labdájuk van. Ez a pontosság nagy fegyvertény, ahogy az is, hogy a legtöbb gólpasszt a csapatuk jegyezte eddig. A triplákat tekintve viszont mindössze a 15. helyen állnak a rangsorban. Ugyanakkor az oroszok ellen összejött öt sikeres távoli dobás. Meghatározónak tűnik, hogy mely gárda tud védekezésben dominálni. Egy ilyen mérkőzésre a szerb keret több opciót kínál és elsősorban azt érdemes figyelni, hogy Emma Meesseman mennyire érvényesül.

Az ÉLŐ STATISZTIKA IDE KATTINTVA a torna hivatalos honlapján követhető. A mérkőzés élőképes közvetítése a FIBA livebasketball.tv szolgáltatásán látható.

Hirdetés