Hirdetés
Archivum

Szerbia és Lettország rendezi a 2019-es nõi kosárlabda Európa-bajnokságot:

:

Hirdetés

A hétvégén Prágában döntött a FIBA, 2019-ben Szerbia és Lettország rendezheti a nõi kosárlabda Európa-bajnokságot.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint Szerbia lesz két csoport küzdelmeinek, illetve a negyeddöntõktõl kezdve a torna végjátékának házigazdája. A szerbiai csoportmeccseket Nis és Zrenjanin (Nagybecskerek) városában rendezik, míg a végjátéknak Belgrádban a jól ismert Kombank Aréna (korábbi nevén Belgrád Aréna) ad otthont. Lettországban két csoport mérkõzéseit rendezik. A szövetségük pályázati anyaga alapján Rigában lesznek majd ezek a találkozók.

A FIBA közleménye kiemeli: nagy érdeklõdés mutatkozott a tagországok részérõl a 2019-es nõi Európa-bajnokság megrendezésére. Szerbia mellett Oroszország adott be olyan pályázatot, mely során a csoportmeccseket és a torna nyolccsapatos végjátékát is lebonyolították volna. Emellett Lettország és Izrael részérõl egy társházigazdai jelentkezés érkezett, mely során ezen nemzetek csak csoportmeccsekre pályáztak. Izrael végül az utolsó szavazás elõtt visszavonta pályázatát.

A 2019-es Európa-bajnokságra a kvalifikációs rendszer nem változik. Július 4-én sorsolják a csoportokat és november-február ritmusban zajlanak majd a selejtezõmérkõzések.

Hirdetés