Hirdetés
Archivum

Szerbia kivívta a továbbjutást:

:

Hirdetés

A C-csoport sorsdöntõ mérkõzésén Szerbia 88-69-re legyõzte Szlovéniát és ezzel bebiztosította továbbjutását.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

„Soha nem szabad lebecsülni a bajnok szívét!” – ezzel az örök mondattal lehetett az elmúlt másfél napban a legtöbbet találkozni közösségi oldalakon a szerb csapat kapcsán. A címvédõnek az elsõ két nap vereségei után minimum 6 pontos sikerre volt szüksége a továbbjutáshoz. A mérkõzés azonban nem így indult, az elsõ negyedben 21-12-re is vezetett Szlovénia. 10 perc után pedig 30-21-es elõnyben voltak.

A második negyedben komoly fordulat következett. Sonja Petrovic olyan egyéni teljesítménnyel rukkolt elõ, amire nem volt válasza Szlovéniának. Sérült térddel, extázisban játszva 13 pontot szerzett a félidõig, úgy, hogy mindössze egyetlen dobást hibázott. A szünetben már 44-41-re Szerbia vezetett.

A harmadik negyed elején is vitte tovább a lendület a szerb csapatot, 56-44-re léptek el. Ugyanakkor ezt a ritmust õk sem tudták a végtelenségig szinten tartani. A játékrész végéhez közeledve utolérte õket egy hullámvölgy, melyet kihasználva 62-58-ra felzárkózott Szlovénia. Ez az eredmény nem volt elég ahhoz, hogy a címvédõ számolgatás nélkül tovább tudjon jutni, így óriási izgalmakat ígért a folytatás.

A negyedik etapot 6-0-val indították a szerbek, amivel ismét elérte a lélektani 10 pontot a különbség. Erre már nem volt válasza a szemmel láthatóan fáradó szlovén csapatnak. Az igazán nagy izgalmak így elmaradtak, végül a 23 pontot, 6 gólpasszt és 5 lepattanót jegyzõ Sonja Petrovic vezérletével magabiztos szerb siker született.

Szlovénia a fennállása elsõ Eb-szereplése alkalmával remekül helyt tudott állni. Végül az utolsó meccs utolsó perceire fogytak el. A szekszárdi légiósok közül Sandra Pirsic nem lépett pályára, Eva Lisec 7, míg Maja Erkic 10 ponttal zárt.

Eredmény
Szerbia – Szlovénia 88-69 (21-30, 23-11, 18-17, 26-11)

Statisztika

Hirdetés