Hirdetés
Magyarország

Szerdai megmérettetések:

:

Hirdetés

Szerdán újból két felkészülésen mérkőzésen követhetjük a magyar csapatokat. Míg 17:30-as kezdettel a Vasas Akadémia csapatát fogadja a PEAC-Pécs a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban, addig a Ludovika-FCSM Csata a román Sepsiszentgyörggyel találkozik egy barátságos mérkőzés erejéig, 18:30-kor.

Ahogy az a klub hivatalos honlapján is olvasható, az idei előszezon alkalmával először mutatkozik be edzőmérkőzés keretében, hazai környezetben a PEAC-Pécs csapata. Az ellenfél nem más, mint az előző bajnokság hatodik helyén záró Vasas Akadémia, akik már túl vannak a bemutatkozáson, hiszen a Sopron Basket és a BKG Príma Akadémia csapataival is játszottak felkészülési mérkőzéseket. Ahogy azt korábban hírül adtuk, a zömében saját utánpótlására építő pasarétiek csapata idén új játékosokkal bővült. A palánkok alatt idén is tengerentúli légiós segíti majd Milos Pavlovic együttesét, Briana Fraser helyére a török Mersin csapatától igazolt a fővásoriakhoz a 24 esztendős, 193 cm magas Caliya Robinson, és nagy erősítés számukra Pusztai Petra megszerzése is Diósgyőrből.

Ami a Pécs csapatát illeti, a szekszárdi Sió Kupát sikeresen zárták, két győzelemmel és egy szűk vereséggel megszerezték a második helyet. Csapatkapitányuk, Sarok Nikolett, az első napon elszenvedett bokasérülése miatt még nem léphet pályára a szerdai mérkőzésen.

A járványügyi helyzetre való tekintettel a kapukat a nézők számára csak 17 órai kezdettel nyitják meg. A belépés díjtalan, ám az intézkedések értelmében kizárólag védettségi igazolvánnyal és a személyi igazolvány együttes bemutatásával lehet belépni a sportcsarnokba, amelyet a biztonsági szolgálat fog ellenőrizni. A 18 éven alatti védettségi igazolvánnyal nem rendelkező fiatalok védettségi kártyával rendelkező szülő felügyeletével vehetnek részt a mérkőzésen!

Fotó: peacpecs.hu

A nap második mérkőzése folyamán a Ludovika-FCSM Csata fogadja hazai pályán a román bajnok Sepsi SIC együttesét.

Szerda este a háromállomásos budapesti túrájának végén a Sepsiszentgyörgy csapata látogat el edzőmérkőzésre a Ludovika Arénába. Ahogy azt a budapesti csapat hivatalos honlapja is megjegyezte, a Sepsi-SIC román bajnokként nemcsak, hogy elindulhat az Euroliga selejtezőjében, de a FIBA nekiítélte a háromcsapatos minitorna rendezését is. A Kayseri és a Szekszárd elleni felkészülés jegyében a Sepsi néhány napot Budapesten töltött, és feszített tempóban, vasárnap a TFSE-MTK otthonában, kedden pedig a BKG-PRIMA-nál is pályára lépett.

Ráhangolódásként ajánljuk nagyinterjúnkat, melyben Zele Dorina mesél csapatváltásáról, és, hogy miért is a fővárosiakra esett a választása.

A Sepsiszentgyörgy elleni mérkőzésen ismét várják az érdeklődőket a lelátóra. A belépés ingyenes, de a főbejáratnál ellenőrzik a védettséget igazoló kártyát vagy mobilalkalmazást, illetve 18 éven aluli látogató esetén a kísérő szükséges dokumentumait. A kapukat fél órával a feldobás előtt nyitják!

Köszönjük a tájékoztatást és a közreműködést a csapatoknak!

Hirdetés