Hirdetés
Archivum

Szerdán a Cegléd a Csatát fogadja:

:

Hirdetés

Szerdán a nemzetközi kupasorozatok találkozói mellett a hazai élvonalban is jön egy fontos összecsapás. Ezen a 15. fordulóból elhalasztott mérkõzésen a VBW CEKK Cegléd az NKE-FCSM Csatát látja vendégül.

A szerdán 19 óra 30 perckor kezdõdõ bajnoki találkozó a VBW CEKK Cegléd és az NKE-FCSM Csata között úgy érkezik el, hogy a fõvárosi gárda 8 gyõzelemmel és 9 vereséggel a tabella 7. helyét foglalja el. Tursics Krisztián tanítványai egy sikerrel 9/9-re módosíthatnák a mutatójukat, amivel beérhetnék a 6. helyezett Gyõrt. A CEKK pedig eközben 4 gyõzelemmel és 13 vereséggel a 9. pozíciót tudhatja magáénak. Peter Jankovic együttese egy bravúrral leszakíthatná a szintén 4 gyõzelemmel rendelkezõ PINKK-et és a 6 sikerrel 8. helyezett Vasas elsõszámú üldözõjévé léphetne elõ. Ennek megfelelõen mondani sem kell, hogy óriási a tét, ami egy kifejezetten éles, magas hõfokú bajnoki rangadót vetít elõre.

Mindkét csapat vereségbõl fordul a találkozóra. A Cegléd a téli játékosmozgások után kifejezetten versenyképes formát mutat. A 2019-es esztendõben verte a ZTE és a PINKK gárdáját. Ezen felül a Gyõr és a PEAC otthonában 5-5, míg a Vasastól legutóbb egy ponttal kapott ki. Az NKE-FCSM Csata két fordulóval ezelõtt hosszabbításos rangadót veszített a Vasas Akadémiával szemben. Ezt követõen pedig Sopronban maradt alul. A klub honlapján Turiscs Krisztinán összességében a címvédõtõl elszenvedett 30 pontos vereség ellenére pozitívan nyilatkozott a soproni vendégjátékról. Többet mutatott a Csata, mint a Vasas ellen. Az elsõ negyedre kifejezetten büszke lehet. Ki kell emelni Kelley Austria játékát, aki nagyon sokat fejlõdött. Túlzás nélkül jelenleg posztján a hazai mezõny egyik legjobb formában lévõ légiósa.

Nehéz meghatározni az erõviszonyokat, hiszen az õszi mérkõzéshez képest mindkét keret változott. Más-más erények jellemzik a gárdákat. Cegléden a téli igazolások nagyon sokat hoztak minõségben és szerkezetben is. Csökkent az eladott labdák száma, különösen a festékben pedig javult a csapat versenyképessége. Lepattanók és ponterõ terén egyaránt megmutatkozik ez. Összességében a szerzett pontok átlaga nõtt, de védekezésben továbbra is akadnak kihagyások. Ennek köszönhetõ, hogy bár rendre szoros végjátékokat alakít ki a Cegléd, egyelõre a nagy bravúr – a ZTE legyõzését leszámítva – várat magára. Míg Cegléden elsõsorban az egyéni megoldások dominálnak, a Csata sokkal inkább épít a csapatjátékra. Elsõsorban a meccseken belüli hullámvölgyek okozhatnak fejfájást. Az új igazolásokkal rutinosabb és mélyebb lett a keret. Jelen pillanatban Tursics Krisztián több olyan játékost tud forgatni, aki eldönthet egy ekkora rangadót, mint Peter Jankovic.

Hirdetés