Hirdetés
Magyarország

Szerdán a fővárosban folytatja 5-8. helyért kiírt párharcát a Győr:

:

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Hirdetés

Szerdán 19 órától a TFSE-MTK otthonában lép pályára az UNI-Győr – MÉLY-ÚT az 5-8. helyért zajló párharc második mérkőzésén. A párharc első felvonását 87-64-re nyerték a győriek, így egy újabb sikerrel biztosíthatják helyüket az 5. helyért zajló csatározásokban.

Április 6., szerda
19:00 TFSE-MTK – UNI-Győr – MÉLY-ÚT
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Minár László Balázs, Lengyel Ádám József, Horváth Csongor Béla (Bogárdi János)

Az első találkozón úgy aratott 87-64-es sikert a Győr, hogy a félidőben mindössze 44-43-ra vezetett.

“Megint két arcunkat mutattuk. Az első félidőben is volt jó periódusunk, az első negyedben 20-8-ra vezettünk. Utána érthetetlen módon két-három olyan hibát vétettünk, amivel visszaengedtük az ellenfelet. A szünetben a lányok szemléletet váltottak és elhitték azt, hogy csak kemény védekezéssel, agresszívan és nagy ritmussal tudunk eredményesek lenni. Ez látszott és ez volt a különbség a második félidőben. A jó védekezés adta meg az alapot és a magabiztosságot. Abból pedig a támadásaink is precízebbek, gyorsabbak lettek.” – tekintett vissza a szombati sikerre Iványi Dalma.

Szerdán a fővárosban nem biztos, hogy belefér egy ilyen első félidő és erre a győriek vezetőedzője is felhívta a figyelmet.

“A lányokkal ezt gyakoroltuk a két mérkőzés közötti edzéseken és azt próbáltuk bennük tudatosítani: rögtön a mérkőzés elejétől nagyon fontos lesz, hogy agresszívan játszunk, a védekezésünknek végig stabilnak kell lennie. Főleg, hogy hazai pályán még aktívabb, még bátrabb, agilisabb a TFSE és ezt meg kell állítanunk. Támadásban agresszívan, nagy ritmusban és fegyelmezetten kell játszanunk. Kihasználni azt, ahol nekünk van előnyünk és azokat felállásokat, játékokat megjátszani.” – hangsúlyozta Iványi Dalma.

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Szombaton a győri keretben megoszlottak a terhek. Öten jutottak 10 egység fölé. A 15 pontos Dubei Debóra  lett a legeredményesebb, míg Jordin Canada, Dombai Réka, Török Ági és Beatrice Mompremier 13-13 ponttal zárt.

“Nagyon fontos volt, hogy több lábon álltunk, több helyről voltunk veszélyesek. Amikor az alap megvan a védekezésből és abból vezetünk támadásokat, akkor jönnek ki ezek, hogy egyszer az egyik, aztán a másik játékosunk eredményes. Úgy vannak a játékaink kialakítva, hogy mindenkinek van lehetősége, helyzete kosarat szerezni.” – fogalmazott Iványi Dalma.

Megkerülhetetlen, hogy a szombati második félidő motivációját, koncentrációját szinten tartsa a Győr.

“A lányok szeretnék ezt az 5. helyet megszerezni. Szeretnék ezt minél kevesebb mérkőzésből megtenni és abban bízom, hogy megmutattuk magunknak szombaton a második félidőben, hogy mi az, ami működik és mi vezethet eredményre. Ezt kell tovább vinni és mi edzők mindent megteszünk, hogy élesen, motiváltan tartsuk a játékosokat. Győzni szeretnénk a szerdai mérkőzésen!” – összegzett Iványi Dalma.

Fotó: UNI-Győr – MÉLY-ÚT

Hirdetés