Hirdetés
Magyarország

Szerdán a Galatasaray otthonában lép pályára a Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szerdán magyar idő szerint 18 órától rendezik Isztambulban az Atomerőmű KSC Szekszárd és a Galatasaray Európa Kupa negyeddöntő párharcának visszavágóját. Az első mérkőzést 88-60-ra nyerte a török gárda. Horváth Zsófiát, a szekszárdiak másodedzőjét kérdeztük a találkozó felvezetéseként.

Március 16., szerda
18:00 Galatasaray – Atomerőmű KSC Szekszárd
Isztambul, Şehit Mustafa Özel Spor Kompleksi

Szombaton az Atomerőmű KSC Szekszárd 80-69-re alulmaradt az NKA Universitas PEAC otthonában. Ezzel idei második vereségét szenvedte el a szekszárdi gárda az alapszakasz szombati, soproni zárása előtt.

„Jól kezdtük a meccset, nagyobb részt, amit szerettünk volna, azt az elején megvalósítottuk. Gyakorlatilag a lepattanókat leszámítva a többi megvolt. Jó ritmussal indultunk, így engem meglepett, hogy mennyire elfogytunk a második félidőre. Ha viszont a szívünkre tesszünk a kezünket, akkor mégsem annyira meglepő. Ahogy a mérkőzés előtt is beszéltük, kevesen vagyunk és ez a kis rotáció most megmutatkozott. Minden csapat életében van ilyen. Ráadásul a PEAC is megérezte a lehetőséget, lendületet kaptak és ez a kettő mindig összefügg, utána már nem tudtuk a rohamokat visszaverni.” – tekintett vissza a találkozóra Horváth Zsófia, aki Isztambulban Zseljko Djokics betegsége miatt majd irányítani is fogja a szekszárdi gárdát.

Pécsett 16 eladott labdájuk volt a szekszárdiaknak és alulmaradtak a lepattanócsatában.

„Amiket úgymond nagybetűvel kiemeltünk, hogy mire kell figyelni, a gyorsindítások, a támadólepattanók és az eladott labdák. Ebből lényegében csak a gyorsindítást tudtuk megakadályozni. A támadólepattanók, amiket engedtünk a PEAC-nak és a 16 eladott labda ezen a szinten mindig visszaüt.” – fogalmazott a szekszárdiak másodedzője.

A Szekszárd 28 pontos hátrányban utazik Isztambulba az Európa Kupa negyeddöntő visszavágóra.

„Nagyon nehéz lesz. A realitások talaján maradva a 29 pontos győzelem távolinak tűnik, de női kosárlabdáról beszélünk és természetesen mindent megteszünk.” – emelte ki Horváth Zsófia.

„Minden mérkőzésnek van célja. Jelenleg arra kell koncentrálni, hogy kifelé jöjjünk ebből a gödörből és ne süllyedjünk még jobban bele. Olyan célokat kell kitűzni, amik a jövőben is segítségünkre lehetnek és azokat próbálni megvalósítani. Ezzel együtt pedig a körülményekhez képest igyekszünk jó meccset játszani. Továbbra is Gereben Lívia és Miklós Melinda nélkül leszünk. A PEAC ellen rosszul jött Kolby Morgan hiánya – halasztott mérkőzés és az eredeti időpontban még nem volt a játékosunk -, de ő szerdán már újra ott lesz.”

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

A negyeddöntő szekszárdi felvonásán Kelsey Plum 34 ponttal vezette győzelemre csapatát. Tina Krajisnik 21 pont, 15 lepattanós dupla-duplát ért el a Galatánál és 38-26-ra nyerte a lepattanócsatát a török alakulat.

„Nem számitok arra, hogy a török csapat játéka nagyban változna a csütörtökihez képest. Bízom benne, hogy mi viszont ahhoz a meccshez képest tudunk kicsit előre lépni, mert hiszem, hogy nincs ekkora szakadék a két csapat között.” – mondta lapunknak a KSC másodedzője. „Oda tudok visszakanyarodni, amit végig hangsúlyoztam, hogy olyan célokat kell megfogalmazni, amit a későbbiekben is tudunk hasznosítani. Utaltál a lepattanókra, ott például a támadólepattanókkal nem csak Pécsett, hanem már a Galatasaray ellen is gondjaink akadtak. Akkor azt kell kitűzni, hogy javítsuk ki és ha az sikerül, már beljebb vagyunk. Ilyen célokkal lehet megfogni a szerdai mérkőzést.”

Nincs könnyű helyzetben a Szekszárd, hiszen az isztambuli túra után szombaton Sopronban lép pályára, jövő héten pedig már a rájátszás kezdődik. A bajnoki negyeddöntőre ezeken a találkozókon lendületet lehet venni.

„Mindenféleképpen, de itt most elsősorban magunkra kell figyelni és arra, hogy meglegyen az a jó elosztása a felkészülésnek, illetve a pihenésnek, hogy mire odakerülünk, addigra a szükséges állapotba kerüljön a csapat. Akár úgy is, hogy olyan programot szervezve, ami kicsit kiveszi a lányokat a kosárlabdából. Ezáltal segítve, hogy az energiák visszatérjenek. Mindent megteszünk és törekedni kell arra, hogy jó meccseket játszunk szerdán, illetve szombaton is. A negyeddöntőre pedig olyan formába kell kerülni, hogy magabiztos játékot mutassunk. Nem szabad, hogy szenvedős meccsekbe menjünk bele a rájátszás azon szakaszában.” – összegzett Horváth Zsófia.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés