Hirdetés
Magyarország

Szerdán az Euroligában fogadja a Sopron Basket a DVTK HUN-Therm csapatát:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szerdán 18 órától az Euroliga 3. fordulójában a Sopron Basket magyar rangadón a DVTK HUN-Therm együttesét látja vendégül. Laczka Miklóst, a soproniak másodedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

November 9., szerda
18:00 Sopron Basket – DVTK HUN-Therm
Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Franko Gracin (Horvátország), Primož Pipan (Szlovénia), Josip Mikulić (Horvátország) – Hartyáni Zsolt

A Sopron Basket és a DVTK HUN-Therm vasárnap a bajnokságban találkozott. Akkor úgy született 74-51-es soproni siker, hogy a címvédő 48%-os mezőnymutatóval, 16 gólpasszal és 12 szerzett labdával zárt.

„A védekezésünk néhány apró hibát leszámítva az egész meccsen jól működött. Amikor ezt át tudtuk fordítani abba, hogy a másik oldalon gyors kosarakat szereztünk, azokban a periódusokban el tudtunk lépni.” – kezdte a visszatekintését Laczka Miklós. A soproniak 12-0-val indították a találkozót és végig vezettek. „Jó mentalitással léptünk pályára. Fontos volt az első néhány perc, hogy a DVTK ne kapjon ritmust. Mi pedig tudtunk könnyű kosarakat szerezni, illetve büntetőket dobni. Az egész első félidőre jellemző volt, hogy agresszívan támadtuk a gyűrűt. Ennek a megvalósítása – és az, hogy ez végül sikerült is – egy nagyon fontos kérdés volt. Emellett végig jól kommunikáltunk védekezésben, egységesen működött a csapat.”

Az elmúlt években az Európa Kupának köszönhetően a magyar-magyar párharcok nemzetközi porondon már nem számítanak kuriózumnak. Az ugyanakkor mindenképpen érdekes, hogy vasárnap után szerdán találkozik ismét ugyanaz a két magyar csapat.

„Hasonlóan kell elképzelni ezt a szituációt, mint, ha play-off lenne. Kielemezzük az első meccset és annak tanulságaiból, illetve azokból a dolgokból, amik az első mérkőzés előtt is elhangzottak, készülünk. Ebbe beletartozik, hogy videózunk a csapattal, megbeszéljük, hogy mi az, ami jó volt, illetve milyen hibák csúsztak a játékba és utána megpróbálunk készülni arra is, hogy az ellenfelünknek milyen válasza lehet erre. Ez eléggé komplex feladat.” – mutatta be a jelenleg zajló munkát a soproniak másodedzője. Már a mérkőzés utáni vezetőedzői villámértékelésben elhangzott: nem szabad, hogy a soproniakat elaltassa a nagy különbségű siker. Ehhez csatlakozott Laczka Miklós is: „Nagyon fontos ez a hozzáállás! Érdekes lesz figyelni, hogy a két csapat hogyan reagál. Tudjuk, hogy a Diósgyőr tud ennél jobban játszani. Magunkról is azt gondoljuk, hogy van mit javítani és képesek vagyunk ennél jobb teljesítményt nyújtani. Mi azon leszünk, hogy előre lépjünk és az elejétől ne egy megelégedett állapotban lépjen pályára a csapat, hanem akarjunk még jobban játszani.”

Hirdetés