Hirdetés
Archivum

Szerdán bajnokavatás lehet Ausztráliában:

:

Hirdetés

Szerdán kerül sor az ausztrál profi liga, a WNBL döntõjének második meccsére. Az egyik fél második sikeréig tartó párharcot lezárhatja az elsõ találkozót fölényesen nyerõ Canberra Capitals, mely így 2010 után ismét bajnok lehet.

Fotó: WNBL

Fotó: WNBL

Az elsõ találkozón elmaradtak a várt izgalmak. Az Adelaide ugyan 10 perc játékot követõen még 25-18-ra ment, de a második negyedben állva hagyta riválisát a Canberra. Gyilkos triplák jöttek Kia Nurse-tõl és Kelly Wilson-tól, melyre nem volt válasza az Adelaide játékosainak. Egészen elképesztõ, amit a Canberra mûvel idén. November 23. óta minden mérkõzésükön elérték legalább a 80 szerzett pontot. A rájátszásban 47%-al dobják a triplákat és külön ki kell emelni Nurse zsenijét, aki úgy átlagol 27 pontot a play-off során, hogy meccsenként hat hárompontost értékesít.

Ha a két csapat közötti különbséget nézzük, akkor ki kell még emelni Kelsey Griffin és Nia Coffey csatáját a festékben. Ugyan Coffey is összehozott egy 15 pont, 11 lepattanós dupla-duplát, de Griffin még erre is rátett egy lapáttal. A neve mellé 22 pont és 12 lepattanó került. Ha Nurse és Griffin egyszerre jó, akkor ez a Canberra tényleg megállíthatatlan. Még az ausztrál ligánál sokkal magasabban szinten is azok lennének, ez nem vitás. Kulcskérdés lehet az Adelaide szempontjából, ha Nurse-t nem is tudják kivenni a játékból, de Coffey elõtt adott a feladat: valamennyire lassítania kell Griffin-t. Kiválóan védekezõ játékos, vélhetõen mindent meg is fog ezért tenni. Eközben pedig a lepattanók terén is aktívabbnak kellene lennie. Ebben a mutatóban ugyanis a Canberra 50-41 arányban bizonyult jobbnak.

Természetesen az Adelaide is találhat kapaszkodót. Nem szabad elfelejteni, hogy amikor saját közönségük elõtt játszhattak, mindkét alkalommal verték idén a Canberrát. Ráadásul november 16. óta mindössze egy hazai meccset veszítettek el. Lauren Nicholson már az elsõ felvonás alkalmával is extrát hozott, akkor 21 pontot ért el. Komoly tartalék maradt Kayla Alexander játékában. Õt a faultokkal hamar kivették a meccsbõl a szigorú játékvezetõk. Arra számíthatunk, hogy hazai pályán nagyvonalúbbak lesznek vele szemben. Marianna Tolo semlegesítésében lehet nagy feladata. Nem véletlen, hogy ennyit írunk a védekezésrõl. Az Adelaide csak akkor nyerhet, ha elkerülik az elsõ meccs dobópárbaját. Abban az esetben, ha ez nem történik meg, akkor jó eséllyel szerdán a Canberra bajnoki címérõl számolhatunk be.

Hirdetés