Hirdetés
Archivum

Szerdán Debrecenben szerepel a felnõtt 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdõdik Debrecenben a 3×3-as kosárlabda kiemelt hete, amikor vasárnapig a felnõtt, az U23-as és az U18-as válogatottunk is pályára lép különbözõ tornákon.

Az U18-as Európa-bajnoksághoz már közöltünk részletes felvezetést, mely során Földi Attila szövetségi kapitánnyal beszélgettünk. A magyar lányok a tornán a D-csoportba kerültek Oroszország és Litvánia mellé. Csapatunk szombaton 17 óra 20 perctõl Litvánia ellen mutatkozik be, majd még aznap este 20 óra 20 perctõl Oroszország lesz az ellenfél.

Elõször a felnõtt válogatottunk lép pályára Debrecenben. Szerdán a mieink mellett erõs mezõnyt alkotva Franciaország, Oroszország, Ukrajna és Románia részvételével egy ötcsapatos tornát rendeznek. Ez lesz az utolsó erõfelmérõ a szeptember közepén Bukarestben sorra kerülõ Európa-bajnokság elõtt, ami külön pikantériát ad az eseménynek.

Károlyi Andrea szövetségi kapitány lapunknak elmondta, hogy Debrecenben a combizomhúzódással bajlódó Theodoreán Alexandra helyett Süle Krisztina szerepel majd. Mellette Medgyessy Dóra, Ruják Nóra és Szabó Petra alkotja a csapatot. A torna körmérkõzéses rendszerben zajlik, ahol 15 órától az ukránok, majd 16:15-tõl a franciák, 17:45-tõl a románok, majd 18:15-tõl az oroszok lesznek az ellenfelek. A játéknap végén a két legjobb mutatóval záró vívja a döntõt.

Az U23-as Nemzetek Ligájának ötödik és hatodik fordulóját szombaton, illetve vasárnap rendezik. Egyelõre a tornák csoportbeosztása és menetrendje még nem került véglegesítésre. A tervek szerint a magyar válogatott Böröndy Vivien, Papp Klaudia, Jáhni Zsófia és Radócz Fanni összeállításban szerepel majd az eseményen.

Hirdetés