Hirdetés
Magyarország

Szerdán DVTK – Cegléd mérkőzés:

:

Hirdetés

Szerdán 18 óra 30 perctől pótolják a 18. fordulóból elhalasztott Aluinvent DVTK – VBW CEKK Cegléd mérkőzést.

Egyre kiélezettebb a küzdelem a bajnoki alapszakasz hajrájában. A DVTK a második helyért van versenyfutásban, míg a Cegléd a még rájátszást jelentő pozíciók egyikéért. Mindkét félnek kulcsfontosságú lenne a győzelem. A két csapat novemberi meccse – még az akkori válogatott szünet előtt – drámai küzdelmet hozott. Végül 84-82-re nyert a CEKK. A ceglédi keret változott azóta, míg a DVTK oldalán Medgyessy Dóra kényszerült kihagyni azt a találkozót. Éppen ezért abból az eredményből messzemenő következtetést nem szabad levonni. Érdemes azonban kiemelni, hogy az volt Gorjanácz Ágnes 29 pontos meccse hat sikeres triplával.

Mindkét csapat közvetlen riválistól elszenvedett vereségből fordul erre a szerdai összecsapásra. A DVTK az NKE-FCSM Csata otthonában maradt alul, míg a Cegléd a PEAC-Pécstől kapott ki. A DVTK a fővárosban a harmadik negyed elején egy 0-9-s szakaszba szaladt bele és innentől egy olyan mederben haladt a küzdelem, ahol több apróbb pontatlanság is becsúszott a játékba. A negyedik negyedben pedig már Cyesha Goree sem tudott segíteni, aki majd a Cegléd ellen sem léphet pályára. Ceglédi részről a PEAC ellen Katerina Sotiriou-tól érkezett egy extra félidő szombaton, akkor 22 pontnál járt 20 perc után. A betegségektől hátráltatott csapat azonban némileg elfogyott a második félidőre.

Ha a két keretet nézzük még Goree hiányában is lényegesen több opciója van a DVTK-nak. Ugyanakkor a két gárda novemberi meccse vagy éppen a ceglédiek szombati találkozója mutatja: a CEKK is foglalkoztat olyan kiváló képességű játékosokat, hogy egy-egy villanással bárkit meg tudnak szorongatni.

Kiélezett mérkőzésre számítok, hiszen mindkét csapatnak fontos lenne a győzelem, nyilván más célok miatt. Nagyon várjuk a találkozót, amelyen Cyesha Goree-ra nem számíthatok, de olyan játékosok vannak a keretben, akik megfelelően pótolni tudják majd őt. Szeretnénk sikerrel venni az előttünk álló akadályokat, ez most a legfontosabb az életünkben.

– fogalmazott az Aluinvent DVTK honlapján Cziczás László vezetőedző.

Szombaton itthon játszottunk a PEAC ellen, ahol egy egész kiélezett mérkőzésen sajnos alulmaradt a csapat. Ebben a pár napban, ami most a szerdai mérkőzésig van, próbáljuk az ott elkövetett hibákat kijavítani és remélhetőleg tudunk meglepetést okozni a bajnokság egyik favorit csapatának, a Miskolcnak.

– hangsúlyozta Kobolák Cintia, a VBW CEKK Cegléd csapatkapitánya a klub Facebook oldalán.

Fotó: kosarsport.hu

Hirdetés