Hirdetés
Magyarország

Szerdán DVTK – PINKK bajnoki mérkőzés:

:

Hirdetés

Szerdán 18 óra 30 perctől a 9. fordulóból elhalasztott találkozón az Aluinvent DVTK fogadja a PINKK Pécsi 424 együttesét.

Még a PINKK Pécsi 424 EWBL szereplése miatt halasztották el ezt az összecsapást, melyre egyik fél sem készülhet igazán jó előjelekkel. A hétvégén a DVTK Sopronban maradt alul. Ahol nem elsősorban a vereség, hanem annak mértéke jelentette a várakozásoktól elmaradó eredményt. A PINKK pedig továbbra is a mezőny egyetlen nyeretlen gárdája.

A DVTK számára a jövő heti Olympiacos elleni Európa Kupa rájátszás mérkőzésre (is) hangolva egy ideális felhozó találkozó lehet ez a szerdai. A klub honlapján Cziczás László is elmondta, hogy hosszú beszélgetésen van túl a csapat, melynek hatásait már most várja. Sopronban a sajtótájékoztatón elhangzott vasárnap este, hogy sebességben, agresszivitásban, döntés hozatalban is elmaradt akkor riválisától a DVTK. Elsősorban a 17 eladott labda és a 33%-os (20/61) mezőnymutató vezetett ahhoz az eredményhez. Ezek pontosítására tökéletes alkalom lehet a szerdai meccs.

Fotó: FIBA.Basketball – DVTK.eu

A sereghajtó még PINKK még versenyképesebb formában sem lenne könnyű helyzetben a héten. Tekintve, hogy a miskolci fellépés után a Sopron látogat Kozármislenybe. A PINKK rotációja a PEAC elleni bajnokin Yurkevichus visszatérése után bővebb volt. Összességében is találhat kapaszkodót Vanja Miljkovic vezetőedző. Miután a múlt héten a helyi rivális ellen és azt megelőzően a Pöstyén megszorongatásakor is sikerült már 30-35 percre kinyújtani azt a szakaszt, amikor tartották a lépést tanítványai. A heti két meccsén a PINKK elsősorban résztfeladatok megoldásában találhatja meg a siker kulcsát.

Vasárnap Magyarország topcsapatával játszottunk, most pedig azzal a gárdával, amelyiknek még nem sikerült győzelmet elérnie. A PINKK elleni mérkőzés a kötelező kategóriába tartozik, mindenféleképpen nyernünk kell. Hosszú és reményeim szerint eredményes beszélgetésen vagyunk túl, melyen elemeztük a hibáinkat. Nem bűnbakokat keresünk, hanem megpróbálunk közösen magunkhoz térni ebből a megrendítő erejű pofonból, amelyet Sopronban kaptunk. Mindenkivel megbeszéltük, miken kellene változtatnia. Én úgy gondolom, ez a csapat van annyira erős, és tagjai szeretik egymást annyira, hogy együtt ki fogunk jönni ebből a gödörből, és ehhez az első lépést megtesszük szerdán.

– vezette fel a mérkőzést Cziczás László a DVTK honlapján.

“Izgatottan várjuk a mérkőzést. Keményen dolgozunk nap, mint nap. Meg akarjuk mutatni, hogy keményen játszunk és tudunk egy jó meccset vívni. Hiszek a csapatban.” – mondta a klub Faecbook oldalán nyilatkozva a PINKK visszatérő ukrán játékosa Tetiana Yurkevichus.

Hirdetés