Hirdetés
Magyarország

Szerdán egy idegenbeli sikerrel döntőbe juthat a Szekszárd:

:

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés

Szerdán 19 órától az egyik fél második sikeréig tartó elődöntőben az Atomerőmű KSC Szekszárd az NKA Universitas PEAC otthonában lép pályára. A szekszárdiak a szombati hazai sikerük után egy újabb győzelemmel lezárhatják a párharcot. Horváth Zsófiát, az Atomerőmű KSC Szekszárd másodedzőjét kérdeztük a várakozásairól.

Április 6., szerda
19:00 NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd
Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta, Varga-Záray Katalin (Gorka Szabolcs Zsombor)

Az első mérkőzésen az Atomerőmű KSC Szekszárd 81-67-es sikert aratott. A 33-13-as első negyedben döntő különbség alakult ki és 35 ponttal is vezetett már a KSC. Adódik a kérdés, hogy ez a valós arca a csapatnak?

„Nagyon büszke vagyok a lányokra! Fegyelmezetten megvalósítottak mindent, amit megbeszéltünk. A Vasas párharcra való felkészülés óta lépésről haladunk és bíztunk benne, hogy mire eljutunk ide, addigra elérhető ez a teljesítmény és végül sikerült is. Ahogy utaltál rá, lehet mondhatjuk azt: ez a valós arcunk, de én inkább úgy fogalmaznék, hogy egy elődöntőt csak ilyen hozzáállással szabad elkezdeni. Ettől függetlenül nem szeretnék túlzásba esni. Ez csak egy meccs volt a párharcban és még egy győzelemre szükségünk van a döntőhöz.” – fogalmazott Horváth Zsófia.

A Szekszárd a legtöbb statisztikai mutatóban előre lépett a szezon átlagaihoz képest. Ugyanakkor a csapat másodedzője hangsúlyozta, hogy nem lehet egy-két játékelemet kiemelni, ahol átfordult volna a teljesítmény.

„Nem gondolom, hogy most bármi olyanról kellene beszélni, hogy átfordult volna valami. Lezártunk egy szakaszt a soproni meccsel, elkezdtünk készülni a Vasas elleni negyeddöntő előtt és lépésről lépésre haladunk azóta is. Megtettünk eddig minden lépcsőfokot. Ez folytatódott onnantól is, amikor bejutottunk a legjobb négy közé. Mindenki úgy dolgozik, ahogy a szezon legfontosabb párharcai alkalmával kell. Rossz soha nem volt a hangulat, de érződött a fáradtság. Most sokkal inkább az érződik, hogy mindenki nagyon motivált, éhes a sikerre, jó edzéseink vannak. Megtaláltuk a megfelelő ritmust. A pihenés és az elvégzett munka összessége hozta meg ezt a teljesítményt.” – tette hozzá Horváth Zsófia.

Fotó: Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Sorozatban három 80 pont feletti teljesítmény szerepel a szekszárdiak eredménysorában. Kétszer a Vasas ellen és most legutóbb a PEAC legyőzésekor is ponterős teljesítményt láthattunk. Ráadásul az utolsó két mérkőzést nézve a Vasast 24, a PEAC-ot 23 ponton tartotta az első félidőben a KSC.

„Ebből látszik, hogy tudtunk edzeni. Minden Euroligás, Európa Kupás csapat elmondja ezeket és nem mellébeszélés: azért nehezek azok a hónapok, amikor heti két meccset játszunk, mert nem tud edzeni a csapat. Azzal, hogy meglett ennek a lehetősége és tudtunk készülni, élesíthettük a saját támadó, illetve védekezési taktikáinkat. Ahogy mondta Zseljko, eddig csináltuk és most arra kell a hangsúlyt fektetni, hogy hogyan csináljuk. Ez a lényeg, hogy mindent egy fokozattal feljebb toltunk precizitásban, agresszivitásban. Amilyen statisztikákat kiemeltél, azok mind a ritmusból adódnak, ilyenkor nagyobb az önbizalom és ez hozza magával például a pontosabb dobásokat.” – mondta Horváth Zsófia.

A szekszárdi keretben ezúttal a külső-belső egyensúly is megvolt, ami az előrelépés egyik kulcsa lehet.

„Abszolút így van. Ez megint a ritmusból adódik és abból, hogy mindenki ugyanazon a hőfokon ég ilyenkor. A centereink közül lehet, hogy valaki támadásban több pontot szerzett, lehet, hogy valaki kevesebbet, de védekezésben mindenki extrát vállalt. Ugyanez igaz a kisemberekre is. Ez igazi csapatmunka ilyenkor, megvannak a passzok, a jó zárások. Azt mindig nehezebb védeni az ellenfeleknek, ha kintről, bentről jönnek a kosarak több játékostól és nem csak egy területről, egy embertől. Egyértelműen ez látszódott szombaton.” – fogalmazott Horváth Zsófia, aki arra is figyelmeztetett: nem szabad kiindulni a szombati nagy különbségből, kemény mérkőzésre számít szerdán.

„Ahogy minden párharcban ezt megtettük: kielemeztük, hogy mi működött és azokat igyekszünk még jobban csinálni, megnéztük, hogy mivel voltak problémák és ott igyekszünk javítani. Még egy fokozattal feljebb kell kapcsolni mindent, amit megbeszéltünk, még keményebben szeretnénk játszani és 200%-os koncentrációra lesz szükség. Hiszem, hogy képesek erre a lányok. Itt már a döntőbe jutás a tét és másként nem is lehet hozzáállni. Nincs jelentősége az első mérkőzés különbségének, 0-0-ról indul a második mérkőzés és még egy győzelemre szükségünk van. Ezzel a lányok is tisztában vannak.”

Hirdetés