Hirdetés
Európa

Szerdán és csütörtökön rendezik az Európa Kupa selejtezőit:

:

Hirdetés

Szerdán és csütörtökön rendezik az Európa Kupa 2020/2021-es kiírásának selejtezőit. A nyugati konferenciában három kiadó hely sorsáról döntenek. A továbbjutás egy meccsen dől el.

Szerdán 18 órától a francia Saint-Amand Hainaut Basket és a svájci BC Winterthur csap össze. A hazai pályán szereplő Hainaut Basket a francia élvonalban 1 győzelemmel és 6 vereséggel a tabella utolsó előtti helyén áll. Ettől függetlenül a FIBA által is kiemelt Jasmine Bailey és Assitan Kone vezetésével esélyesek. Itt kezdte az évadot a volt ZTE-s Andjela Delic, de a válogatott szünetben Matea Tavic-csal együtt távozott. A helyükre szerződtetett horvát erőcsatár Iva Slonjšak szintén erősítheti a versenyképességüket. A BC Winterthur játékerejét nehéz felmérni. A legismertebb játékosuk az ukrán válogatott Olha Yatskovets.

20 óra 30 perctől a belga Kangoeroes Basket Mechelen fogadja a spanyol Clarinos De La Lagunát. A tenerifei együttes a spanyol élvonal 6. helyezettje jelenleg 9 győzelemmel és 6 vereséggel. Tanaya Atkinson, Asia Taylor, a svéd válogatott Kalis Loyd és Jovana Nogic komoly alapokat ad a csapatuknak. A belga gárdák nincsenek könnyű helyzetben, miután két hónapot állt a bajnokságuk. A győri Biczó Laurát is soraiban tudó együttestől óriási bravúr lenne a továbbjutás. A szlovén válogatottak, Tina Jakovina és Alexandra Kroselj extrát hozhatnak a csapatuknak.

Csütörtökön 19 óra 30 perctől a belga Namur és a luxemburgi BBC Grengewald Hueschtert méri össze az erejét. A több válogatott játékost felvonultató belgák nagy favoritok. A FIBA felvezetése Hanne Mestdagh nevét emelte ki, de az orosz Kamilla Ogun is meghatározó lehet. Mellettük amerikai, spanyol, portugál és nigériai légiósok segítik a munkát. A luxemburgi csapat a félprofi hazai magja mellett két amerikai és két német játékossal igyekszik felvenni a versenyt.

MENETREND

DECEMBER 16., SZERDA

18:00 Saint-Amand Hainaut Basket – BC Winterthur
Helyszín: Saint-Amand-Les-Eaux, Salle Maurice Hugot

20:30 Kangoeroes Basket Mechelen – Clarinos De La Laguna
Helyszín: Mechelen, Winketkaai

DECEMBER 17., CSÜTÖRTÖK

19:30 Namur – BBC Grengewald Hueschtert
Helyszín:  Namur, Hall Octave Henry

Hirdetés