Hirdetés
Archivum

Szerdán és csütörtökön Szerbiával mérkõzik az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Az utolsó felkészülési mérkõzéseire készül az U16-os válogatott az augusztus 17-én kezdõdõ kaunasi Európa-bajnokság elõtt. Szerdán és csütörtökön Székesfehérváron Szerbiát látjuk vendégül.

Fotó: Facebook.com/OzuSports/

Fotó: Facebook.com/OzuSports/

A kaunasi kontinenstornát megelõzõ felkészülési idõszak leghosszabb etapja zárul csütörtökön. A magyar lányok múlt héten hétfõn kezdték ezt a szakaszt. A hétvégén Isztambulban szerepelt válogatottunk, ahol Dániát és Szlovákiát magabiztosan gyõzte le a magyar csapat. A távoli dobások tekintetében extra formát mutató házigazda törökökkel szemben pedig alulmaradtak a mieink. A tornáról részletes statisztikai összefoglalót videófelvételekkel kiegészítve ITT közöltünk.

A csapat hétfõn az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjába érkezett hazai és azóta is itt zajlik a program. Sándor Ádám technikai vezetõ lapunknak elmondta, hogy az elõzetesen tervezett mentetrendben egy módosítás történt. A csütörtöki összecsapást 17 óra 30 perces kezdésrõl 16 órára hozták elõbbre a könnyebb hazautazás érdekében.

Szerencsére a hétvégi tornán sérülés nem történt, így válogatottunk továbbra is a múlt heti cikkünkben bemutatott 13 fõvel dolgozik. Boros Júlia, Dénes Anna, Dombai Réka, Galántai Alma, Habling Lara, Kéita Aya, Kuncz Petra, Madár Eszter, Miklós Melinda, Rakita Lili, Szerencsés Tamara, Vég-Dudás Anna és Vincze Nikolett alkotja a keretet. A csapat tagjai pénteken és szombaton pihenõt kapnak, majd vasárnap estétõl a célegyenesbe fordul a felkészülés. A magyar küldöttség jövõ héten szerdán kel útra Kaunasba.

A szerb gárda hasonló menetrendet teljesít, mint válogatottunk. Õk eddig négy felkészülési mérkõzést vívtak. Legutóbb múlt héten Szlovéniát fogadták Belgrádban. Elõbb 56-52-es, majd 71-60-as gyõzelmet arattak. A szerbek tavaly Bourges-ban a 12. helyen zártak az A-divíziós U16-os Európa-bajnokságon. Az akkori csapatukból hárman tagjai idén is a bõ keretüknek.

A szövetségük honlapján a székesfehérvári meccseket hasznos erõfelmérõként vezetik fel, melyek nagy segítséget nyújtanak számukra a keretszûkítés alkalmával. A szerbek a mieinkkel ellentétes ágon szerepelnek majd a kontinenstornán. Ez azt jelenti, hogy legkorábban az 1-8. vagy a 9-16. helyért folyó csatározások alkalmával találkozhatna a két együttes Litvániában.

Hirdetés