Hirdetés
Archivum

Szerdán és csütörtökön teljes forduló jön Törökországban:

:

Hirdetés

Törökországban természetesen ebben a december végi idõszakban sem áll le a bajnokság. Szerdán és csütörtökön az élvonal 11. fordulója következik.

Kezdjük a rövid beharangozónkat a magyar érdekeltségû találkozóval. A Botas, Krivacevic Tijanával a soraiban Adanába látogat. A tabella negyedik helyén álló csapatuknak kötelezõ a gyõzelem, ha szeretnék a lépést tartani az élbollyal. A sikerre minden esélyük meg is van. Az Adana 3/7-es mutatóval rendelkezik jelenleg és reálisan a rájátszást érõ 8. hely megszerzése lehet a céljuk a folytatásban. Az Európa Kupa jövõ héten kezdõdõ rájátszása és a hétvégi Galatasaray elleni rangadó elõtt a Botas-nak ideális felkészülési lehetõség lehet ez a mérkõzés.

Az Euroliga csapatok közül a Fenerbahce az Izmit alakulatát fogadja. Jól kezdte a szezont az Izmit, a két rutinos amerikai légiósuk Bernice Mosby (16.1 pont, 8 lepattanó) és Tan White (15.1, 5 lepattanó) extra számokat hoz. Ettõl függetlenül a kiemelkedõ formába lendülõ Bria Hartley vezetésével a címvédõnek kötelezõ a gyõzelem. Ugyanebben a cipõben jár a Hatay. A sereghajtó és még nyeretlen Bodrum gárdája ellen még a kulcsembereik pihentetése is beleférhet.

A forduló rangadóján a veretlenül listavezetõ Cukorova a Besiktas együttesével méri össze az erejét. Nagy rangadónak ígérkezik. A Mestdagh, Iagupova, Ndour trió vezette Cukorova komoly kihívással nézhet szembe. A Besiktas szerkezetben és klasszis játékosokban ugyanis felveszi velük a versenyt. Kelsey Mitchell és Olivia Epoupa remek teljesítményével a hétvégén a Fener-t is megszorongatták. A játéknap menetrendjét nézve a középmezõnyben a Galatasaray – Mersin találkozó is hasonlóan kiegyenlített, nagy csatát hozhat.

A menetrend

December 26., szerda
14:00 Ormanspor – Canik Belediye
16:00 Adana BK – Botas
16:00 Bellona Kayseri – Istanbul Univ.
16:00 Cukurova – Besiktas
17:00 Galatasaray – Mersin
18:00 Fenerbahce – Izmit Belediyespor

December 27., csütörtök
16:00 Hatay – Izmit Belediyespor

Tabella

Hirdetés