Hirdetés
Archivum

Szerdán európai Szuperkupa:

:

Hirdetés

Szerdán rendezik Salamancában az európai Szuperkupa döntõjét az Euroliga gyõztes Salamanca és az Európa Kupa tavalyi legjobbja az Elitzur Ramla között.

A nyáron, amikor az Euroliga átszervezésérõl és az All-Star gála eltörlésérõl döntöttek az illetékesek, még a Szuperkupa sorsa is veszélybe került, de végül sikerült tetõ alá hozni a mérkõzést.

Az Euroliga címvédõjével sokat foglalkoztunk, ráadásul idén Salamancában Vajda Anna révén magyar játékosnak is szoríthatunk. A legrangosabb európai kupasorozat tavalyi bajnokánál talán mondani sem kell, hogy nem kis változások voltak a holtszezonban. A legutóbbi idényben két trófeát is nyerõ sikercsapat szétszéledt, de a távozók helyére olyan játékosok érkeztek, akikkel a Salamanca továbbra is az európai élmezõnyhöz tartozik majd.

A vezetõedzõ Lucas Mondelo feje sokkal inkább amiatt fájhat, hogy a nyáron eltervezett felállásban nem tudja megkezdeni a szezont a csapata. Erika de Souza válogatottbeli és WNBA kötelezettségek miatt csak október végén, november elején érkezik és akkor is ki tudja, hogy milyen állapotban. A brazilt 1 hónapos szerzõdéssel Sonja Kireta pótolja. A másik nagy hiányzó Dewanna Bonner, aki sérüléssel bajlódik. Helyére a Sopronból is ismert Marissa Coleman érkezett, szintén egy rövid idõre szóló szerzõdéssel. Az azonban kérdéses, hogy Coleman szerdán este pályára léphet-e.

A Salamanca híveinek a hiányos összeállítás ellenére nem kell különösebben aggódniuk, mivel a felkészülési mérkõzésekre egyre jobban összeállt a spanyol bajnok. Marta Fernández, Allison Feaster és Isa Sánchez is egyre jobb formát mutat, de például múlt héten csütörtökön a Burgos elleni 55-53-as sikerbõl Vajda Anna is 12 ponttal vette ki a részét.
 

Az izraeli csapat játéka, ahogy az elmúlt évadban is, Shay Doronra épül. A kiváló játékos mellett egy extra légós Tanasha Wright, illetve a montenegróiak 18 éves tehetsége – a lengyelországi Európa-bajnokságon 4.3 pontot és 3.6 lepattanót átlagoló – Ana Turcinovic alkotja az Elitzur Ramla vázát. Az Európa Kupa címvédõje tavaly védekezésével erõsebb csapatokat is meg tudott szorongatni és végül ennek köszönhette a nagy sikert is. Kérdés, hogy ezúttal egy Euroligás ellenfél ellen mire mehetnek. A papírforma szerint nem sokra, de tavaly a Sony Athinaikos is meg tudta szorongatni a Szpartak Moszkvát.


Hirdetés