Hirdetés
Magyarország

Szerdán folytatódnak a bajnoki küzdelmek:

:

Hirdetés

Szerdán öt mérkőzéssel folytatódik a hazai élvonal.

A játéknap programja 16 órától indul, amikor a Ludovika-FCSM Csata és a ZTE NKK méri össze az erejét. A Csata az elmúlt két mérkőzését megnyerte, ráadásul Miskolcon visszatérhetett Horváth Bernadett. A ZTE eközben hétvégén nem lépett pályára, előtte pedig az első két találkozóján úgy maradt alul, hogy aktuális riválisa átlépte a 100 pontot.

18 órától hazai pályán lép pályára a Sopron és a Szekszárd. A két csapat szombati egymás elleni rangadóját elhalasztották, de ezúttal mindkét együttest láthatjuk. 

A Sopron Basket a PINKK Pécsi 424-et fogadja. A soproniak az első két mérkőzésüket magabiztosan nyerték. A Csatát és a Győrt is egy domináns utolsó 15 perccel hagyta állva Gáspár Dávid együttese, mely Briann January-val kiegészült. A PINKK még nyeretlen. A Vasastól és a TFSE-től úgy kapott ki Vanja Miljkovic csapata, hogy már a mérkőzés elején jelentős hátrányba került.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd a TFSE-MTK-t fogadja. A csapatok szeptember 10-én vívtak egy felkészülési mérkőzést, így ha minimálisan is, de rendelkeznek friss tapasztalattal egymásról. Szekszárdra megérkezett Erica McCall és nincs akadálya annak, hogy megkezdje negyedik szezonját. Magas posztokon így bővülnek a variációs lehetőségek. A KSC az első két fellépését megnyerte, míg a TFSE kétszer alulmaradt, de a hétvégén a PINKK ellen megtört ezen sorozata.

18 óra 30 perctől a VBW CEKK Cegléd – PEAC-Pécs monori találkozójával és az ELTE-BEAC Újbuda – Vasas Akadémia fővárosi rangadójával zárul a nap.

A BEAC és a Vasas is elégedett lehet a szezon első mérkőzéseivel. A Vasas két idegenbeli győzelmet szerzett, melyek közül a ceglédi kifejezetten bravúrnak tekinthető. A teljesítmény-indexek alapján a három fordulóból kétszer Brianna Fraser volt a legjobb a mezőnyben. A BEAC-nak ugyan nem sikerült a bravúr, de lényegesen közelebb került a DVTK-hoz és a PEAC-hoz, mint a korábbi években. A ZTE ellen pedig érvényesítette is a papírformát.

A Cegléd és a PEAC összecsapásának végkimenetele Monoron szintén megjósolhatatlan. A Cegléd a szoros miskolci veresége után vasárnap hazai pályán a Vasassal szemben maradt. A múlt heti két mérkőzését eközben a PEAC megnyerte. Cegléden még érezhetően idő kell amíg összeáll a csapat, de a szombati siker után a sajtótájékoztatón Csirke Ferenc is arra hívta fel a figyelmet pécsi oldalon, hogy még pontosítani kell a játékon.

Menetrend – október 14., szerda

16:00 Ludovika-FCSM Csata – ZTE Női Kosárlabda Klub
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – TFSE-MTK
18:00 Sopron Basket – PINKK-Pécsi 424
18:30 ELTE BEAC Újbuda – Vasas Akadémia
18:30 VBW CEKK Cegléd – PEAC-Pécs

Hirdetés