Hirdetés
Archivum

Szerdán Franciaországban is megkezdõdik a rájátszás:

:

Hirdetés

Az európai topligák közül utolsóként Franciaországban is megkezdõdik a bajnoki rájátszás. A negyeddöntõk során a Lyon, Bourges, Lattes Montpellier, Carolo Basket négyes a favorit, de szinte minden évben vannak meglepetések.

Fotó: Twitter.com/basketlfb/

Fotó: Twitter.com/basketlfb/

A párosítások
Lyon (1) – Tarbes (8)
Bourges (2) – Landerneau (7)
Lattes Montpellier (3) – Basket Landes (6)
Charleville-Mézières (4) – Roche Vendée (5)

Az idén is bombaerõs Lyon-ra, mely a következõ szezonra is több komoly bejelentést tett már, a tavalyi év meglepetéscsapata a Tarbes vár. Egy évvel ezelõtt minden elõzetes számítást felülírva egészen a döntõig menetelt a Tarbes, de idén éppen csak befértek a rájátszásba a nyolcadik helyen. Meglepetés lenne egy hasonló nagy menetelés. A Lyon-t úgy ismertük meg, mely a kiscsapatok ellen nem hibázik. A címvédõ Bourges a Landerneau alakulatával mérkõzik. Ebben a párosításban az a különleges, hogy újoncként az utolsó hat alapszakasz meccsébõl ötöt megnyerve rögtön az elsõ évében kivívta a negyeddöntõt a Landernau, ami a kiegyensúlyozott francia mezõnyben óriási tett. Ettõl függetlenül a Bourges-nak érvényesítenie kell a pályaelõnyét és lényegesen erõsebb keretét.

Az élcsapatok közül az Európa Kupa döntõs Lattes Montpellier-nek lehet a legnehezebb dolga. A Celine Dumerc nevével fémjelzett Landes lesz az ellenfelük. Az alapszakaszban ugyan mindkét meccset a Lattes Montpellier nyerte, de a decemberit hosszabbítás után 86-81-re, a márciusit pedig Ana Dabovic utolsó másodperces találatával 51-50-re. A Landes játékereje alkalmas lehet arra, hogy a nemzetközi szereplés után adott esetben nehezebben regenerálódó riválisát megtréfálja. A Carolo Basket és a Roche Vendee között szintén bármi történhet. A két csapat az alapszakaszban igazságosan megosztozott az egymás elleni meccseken. Mindegyik fél hozta hazai pályán a riválisa elleni gyõzelmet. A Carolo viszonylag hamar bebiztosította negyedik helyét. Ennek eredményeként az alapszakasz végére leengedtek és az utolsó négy meccsükbõl hármat elveszítettek. Ha nem tudnak emelni a játékuk minõségén, nagy bajba kerülhetnek.

Hirdetés