Hirdetés
Magyarország

Szerdán három mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

A 22. forduló szerdai játéknapján három mérkőzést rendeznek a bajnokság.

NKA Universitas PEAC – VBW CEKK Cegléd – 18:00 – Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Fontos két mérkőzés vár ránk a héten, ebből az első a Cegléd elleni. Fontos a győzelem, de nem lesz könnyű. A Cegléd tele van rutinos, sok csatát megélt játékossal, akik, ha csapatként játszanak, akkor veszélyesek tudnak lenni. Elsősorban a saját dolgainkkal foglalkoztunk, vissza kell térni az agresszív védekezésünkhöz.”

Sandro Orlando (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “Egyértelmű, hogy minden meccsen, minden alkalommal javítanunk kell a védekezésünkön. Nagyon figyelnünk kell a mentalitásunkra. Az elmúlt napokban tovább dolgoztunk ezeken a dolgokon, és ha gondunk van az emberfogásos védekezéssel, akkor megpróbálkozunk valami mással, mert most már komolyra fordulnak a dolgok. A bajnokság következő periódusa kulcsfontosságú a szezonunk szempontjából, és a lányok tisztában vannak vele, hogy már nem lehet ugyanazokat a hibákat elkövetni. Próbálunk fejlődni és próbáljuk a legjobbunkat mutatni, ami nem a PEAC-on vagy bárki máson múlik, hanem a mi mentalitásunkon. Ezen dolgozunk, hogy javítsuk a mentalitásunkat.”

DVTK – UNI Győr MÉLY-ÚT – 18:30 – Miskolc, DVTK Aréna

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): “A szerdai találkozó igazi tétje, hogy lesz-e esélyünk hazai pályán kezdeni a playoff mérkőzéseket. Ez a cél lebeg a szemünk előtt és ezért mindent meg is teszünk. Remélem, hogy a hétközi játéknap ellenére szépszámú közönség segíti majd a csapatot abban, hogy elérje céljait. Bár az új játékosunk, Jessica Kuster már megérkezett és a csapattal készül, mivel egy elhalasztott találkozóról beszélünk így szerdán nem léphet még pályára. Ezért továbbra is fennáll az a helyzet, hogy létszámban és rotációban kicsit kevesen vagyunk. De látom, hogy fejben rendben vannak a lányok, a pályán biztos vagyok benne, hogy meg fognak szakadni a győzelemért, érzik ennek a mérkőzésnek a súlyát.“

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “Kemény és fizikális mérkőzésre számítok. Erős a DVTK, főleg hazai pályán. Most kétszer kikaptak,  a Soprontól legutóbb nagy különbséggel. Nekünk nagyon fontos lesz, hogy a védekezésünk mennyire stabil. Ezen a szombati mérkőzésen is az látszódott, hogy amikor keményen, agresszívan védekeztünk, az adta meg a támadások ritmusát. Fontos, hogy még jobban koncentráljunk a kizárásokra, a lepattanókra. A DVTK nagyon szépen megy a támadólepattanókért. Mindenféleképpen a védekezésen kell lennie a hangsúlynak és abból kell a támadásokat építeni. Hasonló ritmussal és alázattal, türelemmel, pontossággal kell játszani, mint tettük azt a szombati mérkőzésen.”
Részletes összeállításunk az UNI Győr MÉLY-ÚT felkészüléséről ITT olvasható.

TFSE-MTK – Ludovika-FCSM Csata – 19:00 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “A Csata kiváló játékerőt képvisel, amit meccsről-meccsre bizonyítanak is. Róluk mindig el lehet mondani, hogy jól dobják a triplákat, illetve jól egy-egyeznek. Az a csapat, akik jól olvassák a védelmet, jól találják meg az üres embereket és jó csapatkosárlabdát játszanak. A télen érkezett légiósuk Japreece Dean jó ritmust adott, gyors játékos, aki jól bont, jól passzol és szintén kifejezetten önzetlen. Ez a meccs – és nyilván majd a szombati is – az érzelmekről fog szólni, illetve arról, hogy milyen energiákat tudunk mutatni. Keményen kell védekezni és oroszlánként kell küzdeni. Mindkét csapat erőltetett menetben van, mi szombaton, ők vasárnap játszottak. A szezon ezen szakaszában már nem hiszem, hogy ez fog dönteni. Sokkal inkább az, hogy agresszívan kell védekezni és előre tudjunk lépni azokban a hibákban, amit a szombati mérkőzés kapcsán kiemeltem. Meg kell próbálni kiharcolni a rájátszásba kerülést, szó sincs arról, hogy feladtuk volna.”
Részletes összeállításunk a TFSE-MTK felkészüléséről ITT olvasható.

Zele Dorina (Ludovika-FCSM Csata): “A PEAC elleni győzelmünknek köszönhetően a folytatásban olyan két mérkőzést játszhatunk, ami lényegében nem befolyásolja a jövőnket – hiszen már bebiztosítottuk a hatodik helyet. Felszabadultak fogunk tudni játszani, de ennek ellenére továbbra is nyerni megyünk a TFSE-MTK együtteséhez. Az alapszakasz során egy olyan vereségünk van, ami jobban fáj talán, mint az összes többi, ez pedig a TF elleni. Be szeretnénk bizonyítani, hogy sokkal jobban is tudunk játszani, mint ahogy akkor, ellenük tettük. Visszatekintve, a Csata eddig minden mérkőzést győzelemmel zárt a Városmajorban, ez azonban nem hinném, hogy különösebb nyomást gyakorolna ránk – már csak az imént említettek miatt sem. Kemény és hajtós mérkőzésre számítok, hiszen ez jellemzi ellenfelünk játékát, készen kell állnunk.”

Hirdetés