Hirdetés
Magyarország

Szerdán három mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

A rájátszás következő, szerdai játéknapján három mérkőzést rendeznek a bajnokság.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

Sopron Basket – TFSE-MTK – 18:00 – Sopron, NOVOMATIC Aréna

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Nagyon fontos számunkra ez a hét is, melyre erős edzésmunkát tervezünk. Ebbe viszont bele kell kalkulálni azt a két meccset, ami vár ránk és azokra is fel kell készülni. Ez érdekes feladat ilyen szempontból, de tervezhető. Jelenleg a legfontosabb, hogy tudatosak legyünk, mind az edzés megtervezésében és abban is, hogy mik azok a dolgok, amikre a játékunkban figyelni kell. Szerdán meg kell próbálni azzal a koncentrációval pályára lépni – sőt azon emelni –, amivel szombaton játszottunk. Ez az egyetlen utunk van jelenleg. Cél lesz ismét a ki nem kényszerített hibák minimalizálása és az összes többi koncentrációval összefüggő terület. Minden ellenfél esetében másként nyilvánul ez meg, de a fő irányvonalnak annak kell lennie, hogy a saját elvárásainknak és elveinknek magas szinten megfeleljünk minden szituációban. Nekünk eredménytől függetlenül ezt a maximumot kell kihozni folyamatosan a csapatból.”
Részletes összeállításunk a Sopron Basket felkészüléséről ITT olvasható.

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Szeretnénk teljesen más arcunkat mutatni, mint a Magyar Kupán. Nyilván lejött rólunk a play-off elérése miatti teher. Jó formában van a csapat és fejlődőképes. Olyan gondolattal kell pályára lépnünk, hogy az még egyszer nem fordulhat elő, mint Miskolcon. Teher nélkül, de mégis felelősségteljesen szeretném felküldeni a csapatot a pályára. Az látszik az elmúlt időszak alapján is, ha az eladott labdáinkat valamilyen szinten tudjuk kontrollálni, akkor képesek lehetünk egy jó meccset játszani.”
Részletes összeállításunk a TFSE-MTK felkészüléséről ITT olvasható.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

DVTK – UNI Győr MÉLY-ÚT – 18:30 – Miskolc, DVTK Aréna

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): “Az első mérkőzéshez hasonlóan szükségünk lesz holnap is jó egyéni teljesítményekre. Sikerült a play-offba is átmentenünk azt a tulajdonságunkat, hogy ha van egy-egy gyengébb egyéni teljesítményünk, akkor mások nőnek fel az adott mérkőzésen a feladathoz. Győrben például Cheridenet kissé megzavarták a mérkőzés elején kapott faultok, így kevesebb ponttal zárt, ám posztján ezúttal Kiss Angi nyújtott átlag feletti teljesítményt. Ez bármikor és bárkivel előfordulhat, de ezért vagyunk csapat, segítjük egymást minden téren. Sok új dolgot ilyenkor már belerakni nem lehet, az eddig megszokott és gyakorolt figuráinkat lehet finom hangolni. Csinálni kell a dolgunkat, kitartóan küzdeni. Fontos kérdés lesz, hogy egyrészt a Mompremier-Canada tengelyt milyen hatékonysággal hagyjuk „dolgozni” és hogy a külső dobásoknál a Dubei-Török-Dombai-Wéninger négyest mennyire tudjuk levédeni, hisz ez a négy játékos bármikor képes egy-egy mérkőzést eldönteni.

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI Győr MÉLY-ÚT): “Próbálunk egy-egy dologban pontosítani. Még inkább megtalálni és tudatosítani a lányokban, hogy mi az, amit használni kell, mert működik támadásban és védekezésben. Ezekkel még inkább tisztában kell lennünk. Igyekszünk arra az oldalára megfordítani, hogy amennyire nagy nyomás és győzelmi kényszer van rajtunk a párharc életben tartása miatt, de valamilyen szinten meg kell próbálni felszabadulttá tenni a lányokat. Most nem mi leszünk hazai pályán, próbáljanak meg egy kicsit könnyedebben, felszabadultabban játszani szerdán.”
Részletes összeállításunk az UNI Győr MÉLY-ÚT felkészüléséről ITT olvasható.

Ludovika-FCSM Csata – NKA Universitas PEAC – 19:00 – Budapest, Ludovika Aréna

Jareece Dean (Ludovika-FCSM Csata): “A negyeddöntő első mérkőzésén egy félidőn át tartottuk magunkat, majd alábbhagyott a koncentrációnk. Alapvető védekezésbeli hibáink voltak, amik a végére megbosszulták magukat. A Pécset egy nagyon jó csapatnak tartom, így ha nyerni szeretnénk ellenük, fontos, hogy az első perctől kezdve az utolsóig maximális legyen a koncentrációnk. Az első találkozón a dobásainkkal is problémák voltak, de emiatt nem aggódom különösképpen. Nagyon jó dobókkal rendelkezünk, a lényeg, hogy továbbra is magabiztosan álljunk a helyzeteinkhez – vállaljuk el, amiket kell. Összességében azt gondolom, hogy bíznunk kell önmagunkban, illetve a megbeszélt, összeállított taktikánkban. Keményen kell kiállnunk a Pécs ellen – főleg hazai pályán – és mindent meg kell tennünk a győzelem érdekében. Ezúttal hazai pályán fogadjuk ellenfelünket, de szerintem ez nem nyomást, hanem izgalmat vált ki a csapatunkból. Mi maximálisan felkészültünk és izgatott várjuk a szerdai összecsapást.”

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Egy nullára vezetünk, semmi több. Véleményem szerint ez egy másik mérkőzés lesz, minden tekintetben. Nem szabad, hogy elaltasson minket az, hogy az első mérkőzést nagy különbséggel nyertük. Szeretnénk megtartani a védekezést, illetve a támadásokat pontosítani. Az első perctől kezdve agresszíven kell védekeznünk, lassítani kell a gyors mezőnyembereket. Meg kell nyernünk a lepattanó csatát, és több gyorsindítást kell vezetnünk. Hallom, hogy szurkolói busz is indul, szeretnénk megörvendeztetni a szurkolóinkat egy győzelemmel.”

Hirdetés