Hirdetés
Magyarország

Szerdán három mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

Szerdán három mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. Második felvonás jön a Szekszárd és a PEAC elődöntőjében, illetve két 5-8. helyért zajló párharcban. Nagyon leegyszerűsítve a képletet: minden pályán a szombati győztesek a továbbjutásért, az első meccsek vesztesei a sorsdöntő harmadik találkozó kiharcolásáért küzdenek.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

NKA Universitas PEAC – Atomerőmű KSC Szekszárd – 19:00 – Pécs, Luuber Dezső Városi Sportcsarnok

Csirke Ferenc (vezetőedző, NKA Universitas PEAC): “Előszőr is, le kell vonni a tanulságokat. Viszont, továbbra is nehéz helyzetben vagyunk. Még most sem tudunk teljes kerettel készülni, ahhoz pedig, hogy a Szekszárd agresszív védekezése ellen tudjunk megfelelően készülni, szükség van a játékosokra. Nem elég szóban megbeszélni a taktikát, hanem élő helyzetben is gyakorolni kell, hogy majd mérkőzésen alkalmazni tudjuk. Ahogy mondtam, a Szekszárd elképesztő keményen védekezik, ami ellen legalább olyan agresszívan kell támadnunk. Ez lesz szerdán a kulcskérdés. Emellett egy másfajta védekezést is ki kell próbálnunk. Az előző mérkőzésen nem láttam értelmét, hogy az összes taktikai lépésünket kijátsszuk, de biztos vagyok benne, hogy szerdán szükségünk lesz rá. Egy teljesen más mérkőzésre számítok.”

Horváth Zsófia (másodedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Ahogy minden párharcban ezt megtettük: kielemeztük, hogy mi működött és azokat igyekszünk még jobban csinálni, megnéztük, hogy mivel voltak problémák és ott igyekszünk javítani. Még egy fokozattal feljebb kell kapcsolni mindent, amit megbeszéltünk, még keményebben szeretnénk játszani és 200%-os koncentrációra lesz szükség. Hiszem, hogy képesek erre a lányok. Itt már a döntőbe jutás a tét és másként nem is lehet hozzáállni. Nincs jelentősége az első mérkőzés különbségének, 0-0-ról indul a második mérkőzés és még egy győzelemre szükségünk van. Ezzel a lányok is tisztában vannak.”
Az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről készített részletes összeállításunk ITT olvasható.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – 5-8. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS

TFSE-MTK – UNI-Győr – MÉLY-ÚT – 19:00 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Két ellentétes cél találkozik. Ellenfelünk mindent megtesz, hogy lezárja a párharcot, míg nekünk fontos lenne kivívni a harmadik mérkőzést. A fejlődésünkhöz elengedhetetlen lenne, hogy minél több meccset vívjunk a play-offban. Tisztában vagyunk a hibáinkkal és ha ezeket ki tudjuk javítani, akkor játszhatunk jó mérkőzést. Nem elég azonban, hogy ezeket tudjuk, mindent elemeztünk, felkészültünk, az is nagy kérdés, hogy mennyire lesznek frissek a lábak. Nem könnyű a szezon ezen szakaszában fejben frissnek lenni, de meg kell próbálni átlendülni a holtpontokon és a kilátogató szurkolók bíztatásával egy izgalmas meccset játszani.”
A TFSE-MTK felkészüléséről készített részletes összeállításunk ITT olvasható.

Iványi Dalma (vezetőedző, UNI-Győr – MÉLY-ÚT): “A lányok szeretnék ezt az 5. helyet megszerezni. Szeretnék ezt minél kevesebb mérkőzésből megtenni és abban bízom, hogy megmutattuk magunknak szombaton a második félidőben, hogy mi az, ami működik és mi vezethet eredményre. Ezt kell tovább vinni és mi edzők mindent megteszünk, hogy élesen, motiváltan tartsuk a játékosokat. Győzni szeretnénk a szerdai mérkőzésen!”
Az UNI-Győr – MÉLY-ÚT felkészüléséről készített részletes összeállításunk ITT olvasható.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – 5-8. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS

Vasas Akadémia – Ludovika-FCSM Csata – 19:30 – Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum 

Nenad Markovic (másodedző, Vasas Akadémia): Támadásban kiemelten jó mérkőzést játszottunk a párharc első összecsapásán. Talán a szezon legjobb teljesítménye volt ez részünkről, de a védekezéssel nem lehetünk túlságosan elégedettek. Remekül sikerült a felkészülés. A lányok koncentráltak, fegyelmezettek voltak. Ezért is alakulhatott így a szombati találkozó. Ennek ellenére azt gondolom, hogy ugyanez a teljesítmény a következő mérkőzésen nem lenne elegendő. Védekezésben mindenképpen fejlődni kell, mert tudjuk, hogy a Csata rosszabb napjain is képes 70-80 pontot szerezni, míg mi nem fogunk támadásban mindig 100 pontot elérni. Azt gondolom, ha úgy állunk neki a mérkőzésnek, mint tettük az első felvonás során, akkor jó esélyünk lehet lezárni a párharcot. Ellenkező esetben borzasztó nehéz feladatunk lesz a következő egy hétben.

Lelik Réka (Ludovika-FCSM Csata): “Védekezésben sokkal agresszívabbnak kell lennünk és bár nem nyertük meg a lepattanócsatát, amivel egész évben küzdöttünk, de közelebb voltunk. Szerintem ebben is tudunk még javulni, mert nem annyival magasabb a Vasas. Ez a következő mérkőzésen inkább akarat és koncentráció kérdése lesz. Ezen kell változtatni és a védekezésen”

Hirdetés