Hirdetés
Magyarország

Szerdán három mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

Szerdán három mérkőzést rendeznek az élvonalban.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS

Atomerőmű KSC Szekszárd  – Sopron Basket – 18:00 – Szekszárd, Városi Sportcsarnok

Horváth Zsófia (másodedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Minden olyan dologra, ami javítható, fel kell hívni a figyelmet. Ez egy bajnoki döntő, ahol két kemény csapat csap össze. Ilyennek kell lennie egy döntőnek és ebben talán nekünk kell még feljebb lépni egy szinttel. Ezek kis nüánszok, hogy például közelebb menni védekezésben, mindig jó helyre álljon a játékos, ha segíteni kell vagy a labdán mindig legyen nyomás és még sorolhatnám. Alapvetően a taktikai oldalt jól csináltuk, de ezek azok, amit a Sopron még magasabb szinten csinál, mint mi és ezt nekünk is tudni kell tovább tolni. Ezen felül, ami a második félidőben már nem volt annyira jellemző, de az elsőben igen, hogy sok támadólepattanót engedélyeztünk, sok eladott labdánk volt és ezekből gyorsindításos pontokat kaptunk, ami hatalmas fegyver a Sopronnak. Amint nem volt eladott labdánk, nem jöttek a gyorsindítások. Ilyen szintű csapat ellen ezek a kis pontatlanságok is gyilkos dolgok.”
Az Atomerőmű KSC Szekszárd felkészüléséről készített részletes összeállításunk ITT olvasható.

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “Nincs más út, mint az ellenfél legjobbjára és legjobb arcára készülni. Most is így fogunk tenni. Nyilván az előbb említett mentális részére hangsúlyt kell helyezni, de taktikában is vannak dolgok, amikre oda kell figyelni. Láthatóak olyan elemek, melyekre próbáltunk felkészülni, de nem feltétlenül találtuk meg a megfelelő védekezést ellene és amiket így újra átbeszélünk. Emellett olyan egyéni, illetve saját alapelveinkre vonatkozó dolgokra újra fel kell hívni a figyelmet, amik nem működtek rendesen. Összességében csapatként jobb védekezésre van szükség. Kicsit élesebbnek kell lennie mindenkinek egyénileg és ha egyénileg élesebbek vagyunk, akkor automatikusan jobban összeáll a csapatvédekezés is.”
A Sopron Basket felkészüléséről készített részletes összeállításunk ITT olvasható.

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – 3. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS

DVTK – NKA Universitas PEAC – 18:30 – Miskolc, DVTK Aréna

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK): “A play-off mindig a következő feladatról szól, nincs időd örömködni a győzelem és keseregni a vereség után. Tanulni kell a hibákból, felhasználni a tapasztalatokat és azonnal továbblépni. Úgy látom, hogy a lányok elszántsága és motivációja csak tovább fokozódott az első mérkőzésen elszenvedett vereség után. Az edzések koncentráltan és jó hangulatban zajlanak, mindent meg fogunk tenni azért, hogy hazai pályán kiharcoljuk a harmadik találkozót és ezzel az esélyt a bronzéremre.”

Simon Zsófia (NKA Universitas PEAC): “A második találkozó teljesen másik meccs lesz. Miskolcon játszunk, ők is fognak készülni. A párharc jelenleg 1-0. Nagyon örülünk, hogy itthon tudtunk nyerni és megőriztük a párharcban a veretlenségünket. Ettől függetlenül ez nem azt jelenti, hogy úgy megyünk Miskolcra, mint ha miénk lenne a bronzérem. Elégnek kell lennie a rendelkezésre álló időnek a felkészülésre. Mi nagyon szeretnénk megnyerni a második meccset, de ha itt a Lauberben kell vége lennie a szezonnak, akkor így lesz.”

TIPPMIX NŐI NB I. A – RÁJÁTSZÁS – 7. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS

TFSE-MTK – Ludovika-FCSM Csata – 19:00 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Ez az utolsó hét és szeretnénk úgy elmenni a nyárra, hogy jó teljesítménnyel fejeztük be a szezont. Nem szabad irreális célokat a csapat elé állítani. Nekem egy feladatom van most, hogy biztosítsam, hogy a lehetőségekhez képest jó kosárlabdát játsszunk és tovább fejlődünk. Ezek a playoff meccsek a vereségek ellenére óriasi pluszt adnak a jövőre nézve. Többnyire jó mentalitású emberekből áll a keret. Attól függetlenül, hogy végül mit hoz a szerdai mérkőzés, nekünk sportemberekhez méltóan a hibákat ki kell javítani. Nehéz ez a mostani szituáció, de ezekből is tanulunk és ettől leszünk jobb játékosok és edzők. Ezen a héten, akár egy, akár két mérkőzésünk lesz, olyan teljesítményre van szükség, hogy méltóképpen zárhassuk le a szezont. Remélem, az utolsó hazai meccsünkön ismét megtelik a Városmajor és a szurkolók segítségével és egy fegyelmezett támadójátékkal sikeresebbek leszünk, mint az előző mérkőzésen.”
A TFSE-MTK felkészüléséről készített részletes összeállításunk ITT olvasható.

Toman Petra (Ludovika-FCSM Csata): “Fókuszáltak voltunk a meccset megelőző edzéseken és ezt próbáltuk a pályán is érvényesíteni pénteken. Az edzőinknek és természetesen magunknak igyekeztünk bebizonyítani, hogy ebből a kisebb hullámvölgyből fel tudunk állni. Biztos vagyok benne, hogy a TF is még nagyobb elánnal fog kijönni a pályára a második meccsen, de szerintem fogunk tudni hasonlóan játszani. Főleg, ha bízunk egymásban és élvezni fogjuk a játékot.”

 

Hirdetés