Hirdetés
Magyarország

Szerdán három mérkőzés a bajnokságban:

:

Hirdetés

Szerdán három találkozóval folytatódnak a bajnoki küzdelmek.

17 órától a 6. fordulóból pótolják az Uni Győr MÉLY-ÚT – VBW CEKK Cegléd találkozót. Bővebb beharangozónk ITT olvasható.

18 óra 30 perctől az Atomerőmű KSC Szekszárd az ELTE-BEAC – Újbuda vendége lesz. Ez a 10. fordulóba kiírt összecsapás. A szekszárdiak a leállás utáni visszatérésük óta mind a négy mérkőzésüket megnyerték. Átlagban 95.5 pontot szereztek és 25.2 ponttal bizonyultak jobbnak aktuális riválisuknál. Támadásban és védekezésben is dominált a KSC. Kiemelkedő formát mutat Cyesha Goree, de szembetűnő Maja Skoric eredményes játéka, aki az elmúlt három találkozón mindig elérte legalább a 15 szerzett pontot ért el. A BEAC múlt héten kulcsfontosságú hosszabbításos Csatát nyert a PINKK otthonában és közel volt a bravúrhoz Pasaréten. Mérész Beatrix mindkét találkozón dupla-duplát ért el és mindkét alkalommal nyerte a lepattanócsatát a BEAC. Mondani sem kell, hogy rengeteget lendít egy csapat versenyképességén, ha a festékben tudja tartani a lépést.

Szintén 18 óra 30 perctől kerül sor az Aluinvent DVTK és a Vasas Akadémia összecsapására. Külön pikantériát ad a mérkőzésnek, hogy Földi Attila tavaly még a Vasast irányította, ahogy Montai-Vukov Szonja is a Vasas játékosa volt. Aho Nina pedig nevelőegyesülete ellen szerepelhet. A DVTK a hétvégén a Győrtől szenvedett vereséget, a 22. percben még 41-36-ra vezettek, majd a következő 18 percet 41-16-ra elveszítették. Keyona Hayes játéka mellett Pusztai Petra eredményes visszatérését is kell emelni az elmúlt két találkozóról. A Vasas elégedett lehet a visszatérésével, miután a Sopronnal vívott jó ritmusú felhozó meccse után óriási küzdelemben felülmúlták a BEAC-ot. Itt érződött az 56 nap kihagyás, de komoly tartásról tanúbizonyságot téve át tudott lendülni a hullámvölgyön Milos Pavlovic gárdája. A Vasasnak kulcsfontosságú volt, hogy mindkét összecsapáson négyen is kétszámjegyű pontot értek el a keretükből. Ez a sokoldalúság hozta az őszi sikereket és a továbbiakban is erre építhetnek.

Menetrend – december 16., szerda
17:00 Uni Győr MÉLY-ÚT – VBW CEKK Cegléd
18:30 Aluinvent DVTK – Vasas Akadémia
18:30 ELTE BEAC Újbuda – Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés