Hirdetés
Magyarország

Szerdán három mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban:

:

Hirdetés

A szerdai játéknapon három mérkőzésre kerül sor hazai élvonalban.

A program 16 órától a Ludovika-FCSM Csata és ELTE BEAC Újbuda összecsapásával veszi kezdetét. A játéknap fővárosi rangadója éles küzdelmet ígér. A három szerdai találkozóból a legszorosabb lehet. A Csata győzelmi sorozata a hétvégén megszakadt a Cegléd ellen, így egyértelműen a javítás reményében lép pályára Tursics Krisztián együttese. A BEAC a múlt szerdai Vasas elleni veresége óta nem játszott. Ráadásul a hétvégi győri elleni meccsről már előre tervezhetően lehetett tudni, hogy halasztásra kerül. Ez pedig azt is jelenti, hogy Balogh Judit tanítványainak volt szuszanyásnyi idejük a regenerációra és hangolódni erre a fellépésre. Legutóbbi összecsapásán ugyanazokkal a problémákkal találta magát szembe a két gárda. Az eladott labdák és az elveszített lepattanócsata mellett a Csata a Cegléd ellen 37%-al, míg a BEAC a Vasas ellen mindössze 30%-al dobott mezőnyből.

A szerdai nap másik két párosításában egyértelműen meghatározható a favorit.

Az Aluinvent DVTK 18 óra 30 perctől fogadja a PINKK-Pécsi 424-et. Az Euroliga-selejtezőre készülő DVTK Szekszárdon maradt alul vasárnap bajnoki rangadón. Sok olyan apró pontatlanság csúszott a játékba, amit idővel, amikor már jobban összeérik ez a fiatal keret, várhatóan el fog hagyni a DVTK. Minden ilyen találkozót, ahol az erőviszonyok alapján esélyesként lép pályára csapat, építkezésre használhatnak fel Miskolcon. Ahogy Völgyi Péter sportszakmai igazgató is fogalmazott, “a szerdai hazai mérkőzésen győzelmet vár, s azt, hogy minden téren kis lépésekkel fejlődjön, haladjon tovább a megkezdett úton a csapat.” Földi Attila vezetőedző továbbra is karanténból tudja ellátni instrukciókkal a DVTK-t. A PINKK szombaton a ZTE ellen megszerezte első győzelmét, ráadásul Vári Zita lett a forduló legjobbja a statisztikai mutatók alapján. A baranyai gárda versenyképességét némileg javíthatja a litván center Daugile Sarauskaite visszatérése, aki első tétmeccsén rögtön dupla-duplával nyitott.

A szerdai program a 19 órakor kezdődő ZTE NKK – Atomerőmű KSC Szekszárd találkozóval zárul. A Szekszárd rendkívül fontos meccs nyert a DVTK ellen. Nem is csak a győzelem tényét kell a Szekszárd esetében kiemelni, hanem azt, hogy az első öt percet leszámítva erőt mutatott és kézben tartotta a rangadót Zeljko Djokic együttese. Tette mindezt Zala Friskovec hiányában, de Erica McCall és Cyesha Goree kiemelkedő teljesítményével. A ZTE is rangadót játszott, miután az erőviszonyok alapján a közvetlen riválisának számító PINKK otthonában lépett pályára. Ez az összecsapás 25 percen át szorosan alakult, de végül 20 pontos vereséget szenvedtek a zalaegerszegiek. Minden olyan találkozó, mint ez a Szekszárd elleni is, a rutinszerzést, a játék ritmusához való alkalmazkodást segítheti elő a ZTE-nél.

Menetrend

Október 21., szerda

16:00 Ludovika-FCSM Csata – ELTE BEAC Újbuda
18:30 Aluinvent DVTK – PINKK-Pécsi 424
19:00 ZTE Női Kosárlabda Klub – Atomerőmű KSC Szekszárd

Hirdetés