Hirdetés
Archivum

Szerdán három mérkõzést rendeznek WNBA-ben



:

:

Hirdetés

Keddrõl szerdára virradóra igen mozgalmas éjszakánk lesz. Három kifejezetten érdekesnek ígérkezõ mérkõzést rendeznek a WNBA-ben.

Magyar szemmel természetesen hajnali 2 órától a Phoenix Mercury chicagói vendégjátéka szerepel a középpontban. A Mercury-nál Yvonne Turner és Briann January, a Sky-nál Allie Quigley és Courtney Vanderlsoot sorakozik fel. Mindkét csapat sikerélménnyel fordul erre a derbire. A Mercury Indianapolisban aratott értékes gyõzelmet és DeWanna Bonner-t a hét játékosának is megválasztották a ligában. A Sky pedig a címvédõt verte, ráadásul a Storm ellen a jó dobóforma mellett végre a csapatjáték, a védekezés is összeállt. Ez pedig mindig fontos értékmérõ az esetükben. Két olyan gárda csap össze, mely igencsak ponterõs támadójátékra képes. Ebbõl látványos meccs kerekedhet, ahol nehéz jósolni.

Az Indiana Fever, Erica McCall és Candice Dupree csapata a Seattle Storm-ot látja vendégül. Egyik alakulat sem lehet elégedett a hétvégével és ahogy mondani szoktuk, nem is feltétlenül a vereség ténye, hanem a játék képe miatt. A Fever a palánkok alatt csúnyán kikapott a Mercury-tól. Britney Griner és DeWanna Bonner 51 pontot rámolt be nekik, ami irreálisan sok. Ennél mindenképpen hatékonyabb centervédekezésre van szükség. Mutatták, hogy képesek erre a három gyõzelmük alkalmával. A Seattle pedig Chicagóban szenvedett vereséget. Ezen hosszú idegenbeli túrájuk során, amikor hat nap alatt három meccset vívnak, a kiegyensúlyozottság lenne a legfontosabb erény. Ebben szenvednek azonban a legnagyobb hiányt. Nagy kérdés, hogy melyik arcukat mutatják. A Howard, Loyd, Canada trió vezetésével a papírforma szerint esélyesek lennének az 1 órakor kezdõdõ összecsapáson.


A találkozó Twitteren is élõben követhetõ IDE KATTINTVA

Ugyanígy 1 órakor dobják fel a labdát a nap rangadóján, amikor a Connecticut fogadja a Washington Mystics-t. A csapatstatisztikákat nézve a legtöbb mutatóban a Mystics vezet két játékhét után. Elképesztõ formában kezdtek Elene Delle Donne-ék. Egyszerûen nem lehet belekötni még a legszigorúbb szemmel sem a játékukba. Az egyetlen vereségüket a nyitó hétvégén hiányos felállásban éppen a Sun-tól szenvedték el. Most visszavághatnak, de ehhez a csúcsformában pattogtató – hét játékosának is választott – Jonquel Jones vezetésével a Sun-nak is lesz egy-két szava. Õk a washingtoniakhoz hasonlóan egy vereséget gyûjtöttek mindössze. Chiney Ogwumike távozása ellenére versenyképesek maradtak, ami köszönhetõ szervezett védekezésüknek.

Hirdetés