Hirdetés
Archivum

Szerdán hat mérkõzés az Euroligában:

:

Hirdetés

A nõi kosárlabda Euroliga 11. fordulójában a Sopron Basket majd csütörtökön 18 órától fogadja a Salamancát. A szerdai játéknapon azonban hat érdekesnek ígérkezõ találkozót rendeznek. Röviden ezeket vezetjük fel.

A B-csoporttal kezdjük, ahol a Sopron Basket is szerepel. Itt rendezik a játékhét legjobban várt rangadóját, melyen a Fenerbahce fogadja a Dinamo Kurszkot. Ha van csapat, amelyik elveheti az oroszok veretlenségét ebben a csoportban, az a Fener. Rengeteg klasszist láthatunk a pályán mindkét oldalon, ráadásul a kurszkiak Natasha Howard megszerzésével tovább erõsítették keretüket. A Fenerbahce az utóbbi hetekben sokat lépett elõre játékban, ezt a soproni vendégszereplésüknél is láthattuk. Valerie Garnier munkájának eredménye elvitathatatlan, ahogy az is, hogy az a kialakult nyolcfõs mély rotációjuk – Verameyenkával, a három amerikai (Plum, Hartley, Vaugh) és a két olasz (Zandalasini, Sottana) klasszissal, illetve a török válogatottakkal -, az egyik legerõsebb a teljes mezõnyt nézve.

A Kurszk továbbra is döcög, de hozza a kötelezõket. Nem kérdés, hogy extra játékosaik vannak, de az utóbbi hetekben sérülések miatt beszûkült a rotációjuk. Howard érkezése sokat lendíthet rajtuk, bár az a kémia, mint ami Jekatyerinburgban vagy például a Fener-nél látható, egyelõre nem érzõdik. A B-csoport másik szerdai meccsén a Carolo Basket fogadja a TTT Rigát. A lettek menetelése az idei évad egyik olyan momentuma, amit évekig emlegetni fogunk. Múlt héten ügyesen éltek az eséllyel és a padlón lévõ Salamancát extra játékkal Spanyolországban verték. A szervezett védekezésük mellett továbbra is a csapategység a nagy fegyverük. Minden klub életében van olyan idõszak, amikor minden összeáll. A Riga szezonja most ilyen. A két csapat õszi meccsén 93-62-es eredmény született. Ezúttal a felfelé ívelõ formát mutató Carolo saját közönsége elõtt szorosabb eredményben bízhat, de meglepõ lenne a gyõzelmük.

Az A-csoportban rendezik a forduló másik kiemelt meccsét, amin az USK Praha a Jekatyerinburgot fogadja. A prágaiak ugyan mindhárom januári találkozójukat elbukták, de így is számolni kell velük. Õk Isabelle Harrison szerzõdtetésével magas poszton erõsítettek. Még van esélyük a csoport második helyére, igaz ehhez bravúrok kellenek. Meglepetés lenne, ha ezt Natalia Hejkova tanítványai a Jekatyerinburg ellen érnék el. A címvédõ továbbra is megállíthatatlan, minden fontos mutatóban kiemelkednek. Figyelmeztetõ jel lehet számukra, hogy a CCC Polkowice után az Orenburg is tudott szorosabb negyedeket kialakítani ellenük. Ebben azért benne van Alba Torrens sérülése. Ettõl függetlenül favoritok szerdán is és a teljes szezont nézve is. Az Orenburg hazai pályán a kötelezõ gyõzelem megszerzésének reményében lép pályára a Castors Braine ellen. Itt óriási meglepetés lenne, ha a belgák csodát tennének. Az Orenburg ugyanis egyre versenyképesebb formát mutat.

A CCC Polkowice fut versenyt az Orenburggal a negyedik negyeddöntõs helyért. Ebben a lengyelek sem hibázhatnak a héten az oroszokhoz hasonlóan. Nekik a Villeneuve d’Ascq lesz a vendégük. A Polkowice minõségi légiósokra épülõ kerete különösen itt januárban jó formát mutat, a kupagyõzelem után múlt héten õk is magabiztosan verték a Castors Braine-t. Ezen felül Lengyelországban egyre nagyobb fölényük rajzolódik ki. A Villeneuve d’Ascq a Castors legyõzése után a Schio otthonában is nyert. Úgy néz ki, hogy rendezték soraikat a téli hullámvölgy után. Éles meccset alakíthatnak Polkowicében. A Bourges a Schio ellen esélyes. Hiába az olaszok január eleji fellángolása, most ismét gödörbe kerültek. A keretük erejéhez képest messze elmaradnak az eredményeik. Múlt héten a Villeneuve d’Ascq-tól is csúnyán kikaptak. A Bourges-nak a bajnoki vereségeik ellenére az Euroligában jó pozíciói vannak. Ezek megõrzéséhez viszont hazai pályán nem hibázhatnak.

Menetrend – Január 30., szerda

A-csoport
15:00 Nagyezsda Orenburg – Castors Braine
19:00 CCC Polkowice N – Villeneuve d’Ascq
19:00 USK Praha – UMMC Jekatyerinburg
20:00 Tango Bourges Basket – Famila Schio

B-csoport
17:30 Fenerbahce – Dinamo Kurszk
19:00 Carolo Basket – TTT Riga

A csoportok állása

A-csoport

B-csoport

Hirdetés