Hirdetés
Archivum

Szerdán hét mérkõzés jön az Euroligában:

:

Hirdetés

A Sopron Basket majd csütörtökön 18 órától fogadja a Hatay-t az Euroliga 13. fordulójában. Ezt megelõzõen azonban szerdán hét találkozót rendeznek a sorozatban. Röviden ezeket vezetjük fel.

A B-csoportban, ahol a Sopron Basket is szerepel, a Fenerbahce – TTT Riga rangadóval érdemes kezdeni a felvezetést. A Fener kettõvel, a Riga eggyel gyûjtött több gyõzelmet eddig, mint a Sopron. Ilyen szemmel kell tehát nézni ezt a párosítást, meg olyannal, hogy az utolsó fordulóban a Sopron a Riga vendége lesz. Itt óriási versenyfutás várható. A lettek december elején megtréfálták a Fener-t. Az egyik legjobb fellépésük volt a csoportkörben, hiszen kilenc triplát szereztek, a törököket 18 eladott labdába kényszerítették bele és ebbõl 21 pontot értek el. Nagyon nem érezte azt a meccset a Fener. Valerie Garnier egészen biztosan keményen dolgozik, hogy az akkori hibákat kijavítsa, de nem életbiztosítás a törököknek ez az este.

A már biztos csoportgyõztes, de nem veretlen Dinamo Kurszk a Salamancát fogadja. Ez az a párosítás, ami teljesen megjósolhatatlan. Nagy kérdés, hogy kurszki oldalon játszik-e Sonja Petrovic, egyáltalán Lucas Mondelo mennyire erõlteti a sérült sztárjait. A Salamanca eközben gyõzelmi kényszerben van és Jewell Loyd, illetve Cyesha Goree érkezésével a keretük is egyre versenyképesebb. Nem tettek le az Euroliga negyeddöntõrõl. Az Olympiacos és a Carolo Basket párosítása pedig úgy érkezik, hogy a görögök már az Európa Kupát sem érhetik el, de a Carolo-nak erre még reális esélye van. Várhatóan a franciák ezt megpróbálják megragadni. Sok múlik azon, hogy a két határozottan, keményen védekezõ alakulat csatájában melyik fél akarata érvényesül. Várhatóan nem ez lesz a sorozat leglátványosabb derbije, de az izgalmak szinte garantáltak.

Az A-csoportban szerdán már kora délután beindul az élet. A címvédõ UMMC Jekatyerinburg a Famila Schio-t fogadja. Múlt héten a Jekatyerinburg egy küzdõs meccsen verte a Bourges-t. Úgy néz ki, hogy a prágai vereség után rendezték a sorokat. A Schio-nál Allie Quigley maradásának az üzenete, hogy legalább az Európa Kupás folytatást megpróbálják elérni. Errõl vélhetõen az utolsó forduló és az Orenburg elleni hazai meccs fog dönteni. Az olaszok a Villeneuve d’Ascq alakulatával futnak versenyt az EK-negyeddöntõért. Az Orenburg elleni találkozóra a sok tekintetben hasonló stílust képviselõ címvédõ elleni fellépés ideális felkészülés.

A Nagyezsda Orenburg és a CCC Polkowice összecsapása már-már play-off párharcnak tekinthetõ a negyedik negyeddöntõs hely elérése szempontjából. Az oroszok 7/5-ös mutatóval negyedikek a csoportban, míg a lengyelek 6/6-os mérleggel ötödikek. Ha az Orenburg nyer, akkor biztosan ott lesznek a legjobb nyolc között. Az esti program az elõbbiekhez képet nem ígérkezik annyira ütõsnek. Az USK Praha fogadja a Villeneuve d’Ascq-ot. Kedvezõ pozíciója megõrzéséhez Natalia Hejkova együttesének nyernie kell és tekintve, hogy milyen klasszis különbség van a két keret között, ez nem is lehet kérdés. Az egyre jobban összeálló Bourges is a kötelezõ gyõzelem megszerzésének reményében fogadja a Castors Braine-t. A belgák a téli szünetet követõen csúnyán visszaestek. Minden bántás nélkül, ez így ebben a formában nem Euroliga-szint, amit hoznak.

A szerdai menetrend

A-csoport
15:00 UMMC Jekatyerinburg – Famila-Schio
15:00 Nagyezsda Orenburg – CCC Polkowice
19:00 ZVVZ USK Praha – Villeneuve d’Ascq
20:00 Bourges Basket – Castors-Braine

B-csoport
16:00 Olympiacos – Carolo Basket
17:00 Dinamo Kurszk – Perfumerias Avenida Salamanca
17:30 Fenerbahce – TTT Riga

Hirdetés