Hirdetés
Archivum

Szerdán hét mérkõzést rendeznek az Euroligában:

:

Hirdetés

A Sopron Basket majd csütörtökön este 18 órától fogadja a Dinamo Kurszkot a nõi kosárlabda Euroliga 5. fordulójában. Ezt megelõzõen azonban a szerdai játéknapon megrendezik a másik hét találkozót. Nézzük, hogy milyen párosítások lesznek.

Kezdjük a Sopron Basket gárdáját is soraiban tudó B-csoporttal. Itt 17 óra 30 perctõl rendezik a forduló egyik nagy rangadóját, melyen a Fenerbahce fogadja a Hatay-t. A két csapat a török élvonalban is versenyt fut egymással. A válogatott szünet után a Hatay 72-67-re verte nagy riválisát. Azóta azonban már õk sem veretlenek, hiszen a hétvégén a Cukorovától kikaptak. Az Euroligában mindkét csapat 2-2-es mutatóval rendelkezik, így mindkét fél számára óriási a tét. Múlt héten a Fenerbahce közel volt a bravúrhoz Kurszkban, míg az Hatay érvényesítette fölényét az Olympiacos gárdájával szemben.

Ezt megelõzõen 17 órától csap össze a selejtezõbõl érkezõ két gárda, miután az Olympiacos fogadja a TTT Rigát. A lettek a sorozat meglepetéscsapatának tekinthetõek. Már két gyõzelmet szereztek: verték a Hatay-t és múlt héten kiütötték a Carolo Basket gárdáját. Az Olympiacos ugyan még nyeretlen, de kellemetlen stílusú játékukkal minden ellenfelüket megszorongatták. Az esti órákban, 19 órától pedig jön a Carolo Basket és a Salamanca összecsapása. A franciák kisebb gödörben vannak, hiszen a rigai vereségük után a hétvégén a bajnokságban is váratlan pofont kaptak. A Salamancánál nagy volt a csalódás a Soprontól elszenvedett hazai fiaskó miatt, de ezúttal fogadkoznak és a gyõzelem reményében lépnek pályára.

Az A-csoportban a címvédõ UMMC Jekatyerinburg a Bourges vendége lesz szerdán este 20 órától. A játéknap rangadójának ígérkezik ez a párosítás. Az élete formájában pattogtató Marine Johannès vezette Bourges az idei évadban elõször állíthatja komolyabb kihívás elé a brutális játékkal domináló orosz sztárcsapatot. Az USK Praha 19 órától a Castors Braine-t fogadja. A csehektõl ezen a meccsen kötelezõ a gyõzelem, bár a belga bajnok is jó benyomást tett eddig. A Schio legyõzése mellett az Orenburgtól és a Villeneuve d’Ascq-tól is egylabdás ütközet végén hagyták el vesztesen a pályát. Prágai oldalon nagy kérdés, hogy mennyire maradt ott a fejekben a múlt heti jekatyerinburgi vereség. Nem nézett ki jól az a meccs.

A játéknap nyitó mérkõzése lesz szerdán 15 órától a Nagyezsda Orenburg és a Villeneuve d’Ascq csatája. Az Orenburg múlt héten szerezte idei elsõ sikerét a sorozatban és a másodikra törekszik. A Villeneuve d’Ascq hullámzó teljesítményt mutatott a válogatott szünet után. A múlt héten kiábrándító játékkal maradtak alul a CCC Polkowice-vel szemben, viszont hétvégén bajnoki rangadón 30 ponttal kiütötték a jelentõsen megerõsített Montpellier-t. Nagy kérdés, hogy ezúttal melyik arcukat látjuk. Este 19 órától pedig a CCC Polkowice a Famila Schio-t fogadja. A lengyeleknek nem lehet panaszuk a szezonkezdetre. A 2/2-es mutató és a tõlük látott játék is rendben van. Extra teljesítményt hoznak minõségi légiósaik. A Schio-nál viszont az elsõ gyõzelem még várat magára. A hétvégén debütált Allie Quigley, aki ugyan 27 pontot szerzett, de ennek ellenére kikaptak. Érdekes lesz figyelni, hogy elõrébb tudnak-e lépni.

A játéknap programja – december 5., szerda

A-csoport
15:00 Nagyezsda Orenburg – Villeneuve d’Ascq
19:00 CCC Polkowice – Famila Schio
19:00 USK Praha – Castors Braine
20:00 Tango Bourges Basket – UMMC Jekatyerinburg

B-csoport
17:00 Olympiacos – TTT Riga
17:30 Fenerbahce – Hatay
19:00 Flammes Carolo Basket – Perfumerias Avenida Salamanca

Hirdetés