Hirdetés
Európa

Szerdán ismét Jekatyerinburg – Kurszk csúcsrangadó:

:

Hirdetés

Szerdán az orosz középszakaszban ismét összeméri az erejét az UMMC Jekatyerinburg és a Dinamo Kurszk.

A két bombaerős orosz sztárcsapat összecsapása mindig kiemelt figyelmet élvez. Ezúttal nincsen nagy tét, miután a Jekatyerinburg első helyét és a kurszkiak második pozícióját semmi nem veszélyezteti az orosz tabellán. Várhatóan ebből a két pozícióból futnak neki a rájátszásnak, ami azt jelenti, hogy a döntőig pályaelőnyben lesznek. Ha pedig ott ismét találkoznak, akkor a címvédő jekatyerinburgi alakulat lesz a magasabban rangsorolt.

A két csapat az alapszakasz végén február 16-án mérkőzött és akkor 85-76-ra nyert a Jekatyerinburg Emma Meesseman, illetve Allie Quigley nélkül. Bár a 27-18-as első negyedtől kezdve végig vezettek, de összességében egészen jól tartotta magát a kurszki alakulat. Alig maradtak el a lepattanókban, a gólpasszokban és kevesebb eladott labdájuk volt. Az utóbbi hetek mindkét oldalon az új szerzeményekről és a visszatérőkről szóltak. Amióta Angel McCoughtry újra fedélzeten van és bevethető Astou Ndour, illetve Nika Baric, kifejezetten versenyképes a Kurszk. A Jekatyerinburgnál pedig egy rövid ismerkedés után Breanna Stewart már többször megmutatta klasszisát. Az Euroliga 14. fordulójának MVP-je lett legutóbb.

Bár nincs nagy tét, de a presztízs elvitathatatlan. Ráadásul a nemzetközi kupasorozatok rájátszásának jövő heti rajtja előtt sem mindegy, hogy milyen formát mutatnak a felek. Ráhangolódásnak egy magas hőfokú, nagy ritmusú, kemény rangadó mindig jól jön. A Jekatyerinburg a Lattes Montpellier alakulatával mérkőzik az Euroligában a Final Four-ért. Lehetnek kellemetlen percei a címvédőnek, különösen a franciaországi felvonás alkalmával. A Dinamo Kurszk az Euroliga negyeddöntőt végül nem tudta megcsípni az eredmények alakulása után. Az Európa Kupában pedig a lehető legnehezebb ellenfelet, a Salamancát kapták. Az a párharc akár EL-negyeddöntőnek is beillene.

ÉLŐ STATISZTIKA ITT

Fotó: basket.ugmk.com

Hirdetés