Hirdetés
Hirdetés
Magyarország

Szerdán két bajnoki mérkőzést rendeznek:

:

Hirdetés

Szerdán a harmadik fordulóból két előrehozott mérkőzést rendeznek a hazai élvonalban. Nyilatkozatcsokor.

ELTE BEAC Újbuda – Atomerőmű KSC Szekszárd – 18:30 – Budapest, Gabányi László Sportcsarnok

Balogh Judit (vezetőedző, ELTE BEAC Újbuda): “Idén kedden már játszottunk a Szekszárd ellen a Sió Kupán. Most kipróbáljuk a szerdát is, késő estére kiderül, melyik a mi napunk.”

Djokic Zeljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): “Számunkra ez a hét még mindig a felkészülésről szól, hiszen nagyon rövidre sikerült az alapozás idén. Az edzésmunkánk is a gyakorlásról, dolgok csiszolásáról szól, és a bajnokság első három mérkőzése tulajdonképpen tökéletes lesz arra, hogy összeszedjem a csapatot a ránk váró nagy megmérettetés, az EuroLiga küzdelmei előtt. A BEAC-cal idén már találkoztunk a Sió Kupán, és tudjuk, hogy egy tehetséges fiatalokra épülő, minden eddiginél keményebb és szívósabb csapattal fogunk találkozni a Gabányiban, így nagyon oda kell majd figyelnünk a játék minden részletére.

TFSE-MTK – Sopron Basket – 19:00 – Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): “Az a legfontosabb, hogy a Sopron elleni mérkőzésre meg tudjunk nyugodni. Semmi izgulnivalónk nincsen, túl vagyunk az első fordulón, úgyhogy innentől kezdve csak magunkra kell koncentrálni. Éppen ezért, elsősorban nem is a vendégeken lesz a hangsúly az elkövetkezendő két edzésen, hanem a saját magunk játékán. Az előző héten rengeteg időt fordítottunk a PEAC feltérképezésére, most azt látom szükségszerűnek, hogy magunkkal foglalkozzunk. Azokra a hibákra fogunk főként fókuszálni, amiket a pécsiek elleni mérkőzésen vétettünk, és itt főleg a támadásra gondolok. A szerdai meccset pedig szeretnénk arra használni, hogy előrelépjünk az első meccsen nyújtott teljesítményünkhöz képest. Még jobb arcunkat szeretnénk mutatni, vagyis egy nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb támadójátékot várok majd el a lányoktól, egy újabb nagyon izgalmas meccs keretein belül.”
Bővebb összeállításunk a TFSE-MTK munkájáról ITT olvasható

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “A preparáció során már játszottunk egy felkészülési mérkőzést a TFSE csapatával. A találkozó folyamán rengeteg hibánk kiütközött, és a védekezésünk sem volt úgy összeállva, ahogy azt szerettük volna. Nagyon sok üres dobást hibáztunk, azt a mérkőzést én az egyik leggyengébb teljesítményünknek mondanám, hiszen energiában és koncentrációban is nagyon sok volt a hiányosság. A szerdai összecsapás alkalmában elsődleges célunk lesz, hogy ezekben mind javulni tudjunk. A védekezésre fókuszálva – abból kiindulva – tudjunk előrelépni az alapozás során lejátszott meccshez képest. Nem lesz egyszerű, hiszen – főleg hazai pályán – a TFSE egy elég kemény támadópotenciállal rendelkező csapat, de ettől elvonatkoztatva mi úgy fogunk pályára lépni, hogy a maximumot tudjuk nyújtani.”
Bővebb összeállításunk a Sopron Basket munkájáról ITT olvasható

Hirdetés