Hirdetés
Archivum

Szerdán kezd az orosz válogatott:

:

Hirdetés

December végén hagyományosan válogatott összetartásra kerül sor Oroszországban. Ezúttal december 21. és 25. között a Moszkva mellett található novogorszki edzõközpontban találkoznak a londoni olimpiára készülõ nemzeti csapat játékosai, de több sztár is hiányzik a keretbõl.

A január 7-én kezdõdõ Ortodox karácsony miatt Oroszországban rendszerint kihasználják a december végi nemzetközi leállást egy válogatott összetartás erejéig. Bár évrõl évre sûrûbb a versenynaptár, Borisz Szokolovszkij idén is ragaszkodott hozzá, hogy találkozzon a keret. A játékosokat december 21-ére rendelték a novogorszki edzõközpontba, ahol december 25-ig készülnek együtt. Az összetartáson a sérült Svetlana Abrosimova, illetve Olga Arteshina, Tatiana Vidmer, Maria Stepanova, Irina Osipova és Ilona Korstin nem vesz részt.

A kapitány Novoszibirszkben melegített, ahol a helyszínen tekintette meg hétfõn a Dinomo-GUVD Novoszibirszk-Jekatyerinburg találkozót.

„Nem bántam meg, hogy eljöttem. Harcos meccs volt mindkét csapat részérõl. Csak azt sajnálom, hogy ilyen kevesen látogattak ki a csarnokba. A hazaiaktól Tatiana Petrushina és Natalya Myasoedova tetszett. Natalya támadásban nem volt az igazi, de védekezésben kiválóan megoldotta a rábízott feladatokat. A statisztikai mutatói nem relevánsak, mert csere nélkül 40 percet játszott és a mérkõzés végére nem maradt ereje. A Jekatyerinburg játékát nézve engem csak Olga Arteshina helyzete zavart. Régi barátommal és kollégámmal Algirdas Paulauskas-szal valahogy nem tud együtt dolgozni, pedig nagyszerû játékos, aki már minden porondon bizonyított. Stepanova megfelelõen játszott, csakúgy mint mellette Tatiana Vidmer. Sajnálom, hogy sok a sérült mindkét klubnál. A novoszibirszki csapatban Maria Khrustaleva és Anastasiya Shilova, míg a másik oldalon Svetlana Abrosimova nem játszott a kiszemeltjeim közül.” – mondta Szokolovszkij, aki ismét hangot adott azon véleményének, hogy meg kellene menteni a súlyos financiális gondokkal küzdõ novoszibirszki nõi kosárlabdát.

Az orosz válogatott kerete a decemberi összetartáson: Evgenia Belyakova (Szpartak Moszkva Vidnoje), Tatiana Burik (Szpartak Moszkva Vidnoje), Natalia Vieru (Good Angels Kosice), Nadezhda Grishaeva (Arras), Elena Danilochkina (Nagyezsda Orenburg), Veronica Dorosheva (Dinamo Moszkva), Natalia Zhedik (Nagyezsda Orenburg), Katerina Keyru (Chevakata), Anastasiya Loginova (Szpartak Szentpétervár), Anastasia Logunova (Nagyezsda Orenburg), Ekaterina Lisina (Dinamo Kurszk), Natalia Myasoedova (Dinamo GUVD Novoszibirszk), Viktoria Medvedeva (Dinamo Moszkva), Anna Ostroukhova (Szpartak Szentpétervár), Tatiana Petrushina (Dinamo GUVD Novoszibirszk), Lyubov Paskalenko (Szpartak Szentpétervár), Ksenia Tikhonenko (Szpartak Moszkva Vidnoje), Maria Cherepanova (Chevakata).

Az orosz válogatott szakmai stábja is kibõvül. Borisz Szokolovszkij munkáját Ainars Zvirgzdins segíti a jövõben, aki 2007-ben Európa-bajnoki 4. helyet szerzett a lett válogatottal, majd egy évvel késõbb a pekingi olimpián a 9. helyig vezette hazáját.

Hirdetés